SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan'dan açlık grevine son verin çağrısı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan Cezaevi'ni ziyaret etti. Açlık grevi yapan mahkumlarla da görüşen Ergin, açlık grevini sonlandırma çağr

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2012 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2012 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan Cezaevi'ni ziyaret etti. Açlık grevi yapan mahkumlarla da görüşen Ergin, açlık grevini sonlandırma çağrısı yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sincan Cezaevi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Mahkumlarla bayramlaşan Bakan Ergin, ziyaret sonrası açıklama yaptı.

Ergin, mahkumların eşleriyle kalma izni uygulamasının yasanın çıkmasının ardından başlayacağını söyledi. Açık cezaevlerinde yılda 3 kez verilen iznin de dörde çıkarıldığını açıkladı.

Ergin'in açıklamasından satır başları şöyle:

"Çocuk hükümlüler 3 saatten 24 saate kadar aileleriyle görüşebilecekler. Mahkumlar cenaze izinlerinde yakınlarının yanında kalabilecek. Cezaevinde tek başına kalamayacakların ceza infazına ara verilebilecek. Üç yılında altındaki cezalar 1 yıl ertelenebilecek.

Hükümlülerin kapalı cezaevinden açık cezavine nakilleri refakatçisiz, tek başlarına gerçekleşecek.

Açlık grevlerine dair tespitimi de paylaşmak istiyorum. Türkiye'de şu anda 680 mahkum açlık grevinde. Olumsuz bir sonucun oluşmaması için tedbir aldık. Önce insan diyerek yola çıktık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. Açlık grevleri cezaevlerinin mevcut şartlarıyla ilgili değildir. Cezaevleri şartlarının dışındaki taleplerle ilgilidir.

Bayram arifesindeyiz, 74 milyon insanın her biri bizim için kıymetli. Zor şartlarda görev yapan güvenlik güçlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Ceza infaz kurumlarında çalışanlarımızın bayramlarını kutluyorum.

Buradan çok net ifade etmek istiyorum şartların iyileştirilmesi noktasında kesintisiz çalışmalar devam ediyor. Ancak Anadolu'da, "Yürüyen atın başına vurulmaz" diye bir tabir vardır. Bu reformlar devam ederken mahkumlarımızdan kendi sağlıkları ve sevdikleri için eylemlerinden vazgeçmelerini söylüyorum.

Açlık grevi yapan hükümlülerle görüştük. 28 Şubat soruşturmasından tutuklu bulunanlarla da görüştük.

Bu problemin çözümüne katkı sunacak olan varsa bu katkıları almaya çalıştık bundan sonra da almaya devam edeceğiz. Bu eylemler seslerini duyurmak için yapıldıysa bu ses duyulmuştur. Cezaevindeki her bir kişi devlete emanet edilmiştir. Onlar için her türlü ihtimam gösteriliyor. Sağlık çalışanlarımız teyakkuz halinde. Hükümlü ve tutukluların her kontrolleri yapılıyor. Şu an için çok sıkıntı verici bir tablo yok ama konu önemsiz değildir. Bir tek kişinin burnunun kanaması bizim razı olacağımız bir sonuç değil."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.