SON DAKİKA
Hava Durumu

'Bakanlar dışarıdan ağırlıklı olacak'

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, kabinede bir veya iki cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini belirterek, "Bakanlar muhtemelen dışarıda

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Bakanlar dışarıdan ağırlıklı olacak'
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, kabinede bir veya iki cumhurbaşkanı yardımcısı olabileceğini belirterek, "Bakanlar muhtemelen dışarıdan ağırlıklı olacak." dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Merkezi'nde katıldığı AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "partili olmayan bakan" açıklamasının "Meclis'ten hiçbir AK Parti'linin istifa ettirilmeyeceği" yönünde algılanıp algılanmaması sorusu üzerine Elitaş, şunları söyledi: "Bu Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Cumhurbaşkanımız, TBMM'deki aritmetik oranları da dikkate alarak, ne kadar milletvekilinin bakan olabileceğiyle ilgili bilgileri var. Sayın Cumhurbaşkanımızın, parlamentodan hiçbir milletvekili arkadaşımızı bakan yapmayabilir, tamamını dışarıdan yapabilir. Milletvekili adaylığı yapmayan eski bakanlarımız var, onlardan yapabilir. Sivil toplum örgütlerinden değerlendirmeler yapabilir. Kanaatime göre bir veya iki (cumhurbaşkanı yardımcısı) olabilir. Bu, Cumhurbaşkanının takdirinde. Çünkü anayasada sayının kaç olduğu belli değil. Bekleyeceğiz, pazartesi günü göreceğiz. (Kabinede) Dışarıdan bakanlar muhtemelen ağırlıklı olacak. Biliyorsunuz eski bakan arkadaşlarımızdan milletvekili olmayanlar var. O arkadaşlarımızdan tercih edebilir. Eski milletvekili arkadaşlarımız var, onlar da muhakkak olabilir. Hizmet makamla değil, hizmet her yerde mümkündür. Sayın Cumhurbaşkanımızın bugünkü mesajı önemli bir mesajdır. Sadece milletvekili, bakan olarak hizmet edilmez. Bu millete hizmet her ortamda mümkündür. Biz bu ilkeyle bu şuurla hareket ettiğimiz sürece olur." Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde çok kişiye yer bulunduğunu anlatan Elitaş, "O kurullar, heyetler oluşacak. Şu anda baktığımda her kurulda 10 kişi çalışsa 150'den fazla, kurul başkanı ve üyelerine ihtiyaç var." dedi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.