SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakanlar yeni yıla maden ocağında girdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yeni yılı maden ocağında geçirmek üzere Z

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2016 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2016 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakanlar yeni yıla maden ocağında girdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, yeni yılı maden ocağında geçirmek üzere Zonguldak Kozlu TTK Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Bakanları Zonguldak Valisi Ali Kaban karşıladı.
 

 

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü’nde kısa bir eğitimden geçen bakanlar, beraberindeki AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu ve partililer ile birlikte önce kurum binasında madenci elbisesi giydi. Baretlerini giyen bakanlar, ardından Kozlu Müessese Müdürlüğü yetkililerinden yer altında 30 dakika yeten madenci maskesi hakkında bilgi aldı.

 
MADENCİYE MÜJDE
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın redevanslı (kiralama) usulüyle faaliyet gösteren özel sektörlerle ilgili iyi bir çalışma hazırladığını ifade eden Bakan Berat Albayrak şöyle devam etti: “Tabii şimdi önümüzdeki dönemde özellikle madenciliğin bir kısım sorunları devam ediyor. Bununla ilgili özellikle bölge milletvekillerimizin de yoğun mesai harcadığı bazı konular var. İnşallah bu ay içerisinde inşallah özellikle özel sektör madenciliği noktasında iyi bir çalışma hazırlıyoruz. İnşallah bu yasal düzenleme meclisten geçtikten sonra Bakanlar Kurulu’nun da desteği ile tüm kesimleri kapsayacak, kamu özel üzerinde redevans dahil; mahiyetler noktasında yaşanan süreçle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bu anlamda da önden bir müjde de verebiliriz. Maden sektörünün büyümesi, istihdamın genişlemesi ve en önemlisi çıkarma maliyetleriyle birlikte rekabetçi olabilmesi noktasında ithalata daha az bağımlı olmamız noktasında bir çalışma yürütüyoruz. Allah nasip ederse Ocak ayı içerisinde bunu da hayata geçirmeyi düşünüyoruz.”

 
"ELLERİMİZ KÖMÜR KARASINA DEĞDİ"
2016 yılını madencilerle birlikte karşıladıklarını hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “2016 yılını çalışanlarımızla beraber karşıladık. Aşağıdaki tablo aslında bize çalışma hayatının önemini ve bizim neler yapmamız lazım geldiğini bir kere daha ifade ediyor. Ellerimiz kömür karasına değdi ama samimiyetiyle, o gönüllerindeki beyazlıklarıyla bizi karşılayan insanlarla karşı karşıya kaldık. Şunu ifade etmek istiyoruz, ‘Bizim memleketimiz ve insanımız her şeye ama her şeye layıktır.’ 2016 ve 2016’dan sonrası inşallah hepimizin daha çok çalışacağı, ülkemizi daha önemli güzelliklerle karşı karşıya bırakacağı ve gelecek nesillerimize; hem çalışma hayatımız açısından gerekse ülkemizin ortaya koyacağı başarılar açısından daha iyi noktaya ulaşacağımız bir yıl olması temennisiyle biz aşağıda bir taraftan çalışanlarımızla, bir taraftan bütün gönül dostlukları içerisinde bulunduk. Duamız ve niyazımız bundan sonraki yılların ülkemiz ve milletimiz için iyi olmasıydı” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.