SON DAKİKA
Hava Durumu

'Balyoz' hakimi Ömer Diken tutuklandı

Uşak'ta aralarında "Balyoz Darbe Planı Davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de bulunduğu 6 hakim ile 6 cum

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Balyoz' hakimi Ömer Diken tutuklandı
Uşak'ta aralarında "Balyoz Darbe Planı Davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de bulunduğu 6 hakim ile 6 cumhuriyet savcısı tutuklandı.
 

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında "Balyoz Darbe Planı Davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de bulunduğu 6 hakim ile 6 cumhuriyet savcısı tutuklandı.


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan ve önceki gün adliyeye çıkartılan hakimler Ömer Diken, Mutlu Aygün, Sezgi̇n Güverçi̇n, Serap Aygün, Hali̇l İbrahi̇m Kayı, Nebahat Baysal Gül ile cumhuriyet savcıları İlker Çetin, Aydın Çevi̇k, Mehmet Karademi̇r, Kemaletti̇n Erel, Mustafa Özmen ve Salih Turgut sevk edildikleri nöbetçi mahkemece "Silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından tutuklandı.


Cumhuriyet savcısı İlker Çetin, 2012'de Diyarbakır Başsavcısı iken adliye binasından 500 kilogram uyuşturucu çalınmasıyla ilgili soruşturma geçirmiş, eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken ise "Balyoz Darbe Planı Davası"na bakmıştı.


Hakim ve savcılar cezaevine gönderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.