SON DAKİKA
Hava Durumu

Barikat kaldırıldı olaylar son buldu

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde olaylar çıktı. Po

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2012 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2012 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliğinde olaylar çıktı. Polis Ulus Meydanı'nda toplanan ve yürümek isteyen bir gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahalenin ardından barikat kaldırıldı, olaylar son buldu.

Kılıçdaroğlu, kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, aralarında Bihlun Tamaylıgil, Kamer Genç, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün'ün de bulunduğu CHP milletvekilleri ile geldi. Anafartalar Caddesi tarafından alana giriş yapan Kılıçdaroğlu'nun gelişi sırasında izdiham yaşandı. CHP'liler ile Türkiye Gençlik Birliği üyeleri arasında da kısa süreli arbede çıktı.



Polisin Cumhuriyet Bulvarı'na kurduğu barikatı geçerek, emniyet yetkililerinin yanına giden Kılıçdaroğlu, emniyet müdürleri ile konuşurken, arkasındaki grup da barikatı aşmak istedi. Polis, bu gruba da biber gazıyla müdahale etti. Biber gazından bazı CHP'li milletvekilleri de etkilendi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun emniyet yetkilileriyle görüşmesi sürüyor. Bu arada, Ulus Meydanı'nda toplanan, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan kalabalık İstiklal Marşı söyledi. Öte yandan alanın başka bir yerinde çıkan arbedede de bir polis hafif yaralandı.

İşçi Partililer, CHP'lilere de saldırdı

Ankara’da İşçi Partisi’nin organize ettiği kutlama sırasında CHP ve İşçi Partililer arasında kavga çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, aralarında Bihlun Tamaylıgil, Kamer Genç, Hüseyin Aygün, Sinan Aygün'ün de bulunduğu CHP milletvekilleri ile geldi. Anafartalar Caddesi tarafından alana giriş yapan Kılıçdaroğlu'nun gelişi sırasında izdiham yaşandı. CHP'liler ile Türkiye Gençlik Birliği üyeleri arasında da kısa süreli arbede çıktı. Polisin Cumhuriyet Bulvarı'na kurduğu barikatı geçerek, emniyet yetkililerinin yanına giden Kılıçdaroğlu, emniyet müdürleri ile konuşurken, arkasındaki İşçi Partili Tüm Gençlik Birliği isimli grup barikatı aşmak istedi. Polis, bu gruba da biber gazıyla müdahale etti. İstanbul Zaman

Bir grup ile polis arasında arbede yaşandı

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliğine katılmak isteyen bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, gruba müdahale etti. Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliği için Ulus'taki Atatürk anıtı önünde toplanan kalabalığa katılmak isteyen bir grup, Cumhuriyet Bulvarı'ndan alana giriş yapmak istedi. Cadde girişinde girişinde durdurulan gruba, Rüzgarlı Caddesi, Çapa ve İnebolu sokaklarından alana girebilecekleri uyarıda bulunuldu. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan grup, polis barikatı önünde Türk bayrağı açarak, alana girmek için ısrarını sürdürdü. Bunun üzerine polisle grup arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polise ellerindeki şişe ve bayrak sopalarını atan gruba, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından polis barikatı kaldırıldı ve grup alana girdi. Alanda bulunanlar da polisin müdahalesini protesto etti.

Kılıçdaroğlu olayların ortasında kaldı

Ankara'daki alternatif Cumhuriyet Bayramı etkinliğine katılan kalabalık, polis müdahalesinin ardından Anıtkabir'e doğru yürüyüşe geçti. Bu arada olayların arasında kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, korumaları tarafından Ulus'taki Mehmetçik Gazinosu'na götürüldü. Ankara'da alternatif 29 Ekim kutlamalarında Anıtkabir'e yürümek isteyen grup polis ekiplerinin barikatı ile karşılaştı. Barikatı aşmak isteyen grup polis müdahalesiyle karşılaştı. Polis kalabalık gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederken, gruptan polise taş ve sopa atıldığı gözlendi. Çıkan olaylarda yaralananlar oldu, Müdahalenin ardından çevik kuvvet ekipleri barikatları kaldırarak grubun yürüyüşüne izin verdi. 29 etkinliğine katılanlar Anatkabir'e doğru yürüyüşe geçti. Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 29 Ekim etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, kutlamaya CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve bazı milletvekilleriyle birlikte geldi. Kılıçdaroğlu'nun alana gelişi sırasında izdiham yaşandı. CHP'liler ile Türkiye Gençlik Birliği üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun emniyet yetkilileriyle görüşerek gruba müdahale edilmemesini istedi. Kılıçdaroğlu'nun girişimlerine rağmen müdahale engellenemeyince CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, korumaları tarafından Mehmetçik Gazinosu'na götürüldü.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.