SON DAKİKA
Hava Durumu

Barzani, Suriye Kürtleri'ni birleştirdi!

Federal Kürdistan Bölgesi lideri Mesut Barzani, 4 gün süren toplantılar sonucu Suriye Kürtleri arasında birlikteliği sağlayarak taraflarla bir

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2012 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2012 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Federal Kürdistan Bölgesi lideri Mesut Barzani, 4 gün süren toplantılar sonucu Suriye Kürtleri arasında birlikteliği sağlayarak taraflarla birlik fotoğrafı çektirdi.

Yapılan anlaşma gereğince Suriye Kürtleri'ni bir araya getirme başarısı gösteren Barzani, daha sonra tarafları bir araya getirerek onlarla 'Birlik fotoğrafı' çektirdi.

Barzani'nin girişiminden önce birbirlerinden adam kaçırıp vuran Kürtler partiler, Kürt halkının haklarının kazanılması için ortak bir tutum ve birlikte hareket etme kararı aldı.

BARZANİ, SURİYE KÜRTLERİ İLE BİRLİK FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi yani Federal Kürdistan Bölgesi başkanı Mesut Barzani'nin girişimleri sonucu Erbil kentinde bir araya getirilen Suriye'deki Kürt parti ve oluşumlar 4 gün süren toplantılar ve Barzani'nin çabaları sonucu Suriye'de bundan böyle ortak hareket etme kararı aldı. Yapılan anlaşma gereğince Suriye Kürtleri'ni bir araya getirme başarısı gösteren Barzani, daha sonra tarafları bir araya getirerek onlarla 'Birlik fotoğrafı' çektirdi. Toplantılara katılan Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyesi Kawa Aziz, başkan Barzani'nin girişimi ile başkanlık divanın çalışmaları neticesinde Suriye'de Kürd Ulusal Konseyi ile Demokratik Birlik Partisinin, basın üzerinden yürüttükleri karşıtlığa son vermeye ve bunun tam tersine tüm çalışmalar ve çabalarda ortak bir tutum içine girilmesi kararı aldıklarını söyledi. Suriye Kürtlerin bağımsızlığa yürüdüğünü söyleyen Aziz, şöyle konuştu:

"Suriye Kürtleri özgürlüğe, bağımsızlığa doğru yürüyorlar ve bu bağlamda atılan bu adım çok önemlidir. Yapılan anlaşma gereği, iki konsey bir üst kurul oluşturacak ve bu kurula bağlı üç ayrı güvenlik komitesinden oluşacak ve bunlar içerde ve dışarıda çalışmalar yürütecek. İki konseyin üyeleri bu kurulda ortak çalışarak Kürt ulusunun karşı karşıya kalacağı tehlikeleri ortadan kaldıracaklar.Suriye'de Kürt Ulusal Konseyi olarak yapılmış olan anlaşmaya tam bağlılığımızı koruyacağız. Çünkü, eğer bu anlaşmaya tam anlamı ile bağlı kalınmazsa bu Suriye'de halkımızın geleceği ve özgürlüklerini tehlikeye koyacaktır."

Federal Kürdistan Bölgesi başkanı Mesut Barzani'nin çabaları sonucu 4 gün süren toplantıdan sonra Suriye'deki parti ve oluşumlar, Kürt halkının haklarının kazanılması için ortak bir tutum ve birlikte hareket etme kararı aldı. Üzerinde anlaşma sağlanan maddeler şöyle:

1- Erbil'de yapılan anlaşmayı zemin kabul etmesi ve uygulamaya konulması için bir mekanizma oluşturulması

2-İçinde bulunulan bu hassas dönemde stratejik ve siyasi konular üzerinde karar verecek ortak bir kurul oluşturulması ve kurulun adı, "Yüksek Kürt Kurulu" olacak.

3-Yürütülecek pratikleri takip edecek 3 komite oluşturulması

4-Basın üzerinde yürütülen karşıtlığa son verilecek

5-Şiddetin kınanması ve Kürdistan'da durumun kötüleşmesine neden olacak her şeye karşı durulması.

6-Çalışma mekanizmasının tarif edildiği, Hewler anlaşmasının zemin kabul edildi

7-Anlaşmaya imza atıldıktan sonra ki iki hafta içinde bir komisyon oluşturulması

Ajanslar
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.