SON DAKİKA
Hava Durumu

Barzani'den HDP'ye hendek uyarısı

Şiddetin azaltılması gerektiğini ifade eden Barzani, “Bir an önce hendekler kapatılmalı” çağrısını yaptı. Barzani , HDP heyeti ile görüş

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2015 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Barzani'den HDP'ye hendek uyarısı
Şiddetin azaltılması gerektiğini ifade eden Barzani, “Bir an önce hendekler kapatılmalı” çağrısını yaptı. Barzani , HDP heyeti ile görüşmesinde çözüm sürecinin bitirilmesine çok üzüldüğünü belirtti.
 

 

Ankara ziyaretinin ilk gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile görüşen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, dün de saat 11.00'de Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile bir araya geldi. Bu görüşmenin ardından Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ziyaret eden Barzani, daha sonra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ağrı Milletvekili Leyla Zana, Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve HDP Dışilişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Nazmi Gür'den oluşan HDP heyetini kabul etti.

Hendek uyarısı

Habertürk'te yer alan habere göre, Barzani HDP heyeti ile görüşmesinde çözüm sürecinin bitirilmesine çok üzüldüğünü, bu konuda hükümetle arabuluculuk yapabileceğini ifade etti. HDP'lilere hendeklerin kapatılması yönünde çağrıda bulunan Barzani'nin, Güneydoğu'da barış ikliminin kırıldığı, savaş durumuna geçilmesinin kimseye kazandırmayacağı, bir an önce şiddetin azaltılması gerektiği uyarısında bulunduğu öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.