SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan, Ahmet Özsoy'un cenaze törenine katıldı

TÜRKSAT AŞ'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde FETÖ'nün darbe girişimine direnirken vefat eden Tesisler İşletme Direktörü Ahmet Özsoy toprağa veril

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan, Ahmet Özsoy'un cenaze törenine katıldı
TÜRKSAT AŞ'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde FETÖ'nün darbe girişimine direnirken vefat eden Tesisler İşletme Direktörü Ahmet Özsoy toprağa verildi.
 

 

 

TÜRKSAT AŞ'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde FETÖ'nün darbe girişimine direnirken vefat eden Tesisler İşletme Direktörü Ahmet Özsoy toprağa verildi.Bağlum Merkez Camisi'ndeki cenaze namazına, Özsoy'un yakınları, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, milletvekilleri, TÜRKSAT AŞ yetkilileri ve çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Başbakan Yıldırım, şehit Özsoy'un eşi Yasemin Özsoy ile oğulları Muhammet Tahsin ve Abdullah Enes ile anne Arife Özsoy ve baba Tahsin Özsoy'a başsağlığı temennisinde bulundu.


Özsoy için öğle vakti kılınan ve binlerce kişinin katıldığı cenaze namazı sonrasında konuşan Başbakan Yıldırım, "Bu musalla taşında sizden son helalliğini alan Ahmet kardeşimiz, geçmişte, bakanlık yaptığım dönemde, bizim zamanımızda işe başlayan çok değerli kardeşimizdir. O sadece bu menfur kalkışmada hayatını kaybeden yüzlerce kardeşimizden biri değildir. O diğer bütün kardeşleriyle birlikte demokrasi adına, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı, geleceği adına, nesillerimizin geleceği adına canıyla bedel ödemiş demokrasi şehidimizdir. Allah şehidimize rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.



"EN ÜST MERTEBEDE ŞEHİT STATÜSÜNE KAVUŞACAKLAR"

"Peygamberlikten sonra en yüce makam olan şehitlik makamına Cenab-ı Mevla'm bu kardeşimizi ve diğer bütün kardeşlerimizi ulaştırmıştır. 'Onlar ölü değildir, onlar diridir, ancak sizler bilemezsiniz.' diyor kitabımız." ifadelerini kullanan Yıldırım, şöyle konuştu:


"İşte onun için özellikle 15 Temmuz darbe girişiminde, paralel örgüt çetesinin giriştiği o alçak kalkışmada aslanlar gibi milletimizin dimdik ayakta durması ve darbeye geçit vermemesi, Türk milletinin bir ferdi olarak, bir evladı olarak bizi bir kez daha gururlandırmıştır. Milletimizle gurur duyuyoruz, onur duyuyoruz."



" UYANIK OLMALIYIZ  "

Yıldırım, vatandaşlardan gündüz işlerine gitmelerini gece demokrasi nöbetlerini sürdürmelerini isteyerek, "Akşam olunca geceyi, gece karanlığından yaşam bulan çetelere bırakmayacağız. Gece nöbette, gündüz hayatta olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu belalar defoldu ama her zaman feraset sahibi, basiret sahibi olmalıyız. Uyanık olmalıyız." dedi.


Millete 15 Temmuz gecesindeki duruşlarından ötürü kendi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına şükranlarını sunan Yıldırım, Türk milletinin ne kadar aziz ve asil bir millet olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.Özsoy'un cenazesi, Bağlum Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.