SON DAKİKA
Hava Durumu

'Başbakan anadilde savunma için talimat verdi'

Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Başbakan, anadilde savunma için gerekli talimatı verdi'' açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2012 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2012 21:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Arınç, ''Başbakan, anadilde savunma için gerekli talimatı verdi'' açıklamasını yaptı.

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantı, yaklaşık 5 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, açlık grevleriyle ilgili olarak, ''Bugün açlık grevlerinin eğer dayanıklarından birisi olarak ana dilde savunma yapma imkanının getirilmesi düşünülüyorsa bu konu CMK'nın 202. maddesinde yapılacak bir eklemeyle önümüzdeki günlerde esasen gerçekleştirilecektir'' dedi.

Arınç, ''Başbakan'ın, anadilde savunma için gerekli talimatı verdiğini'' söyledi.

Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmemesiyle ilgili, ''Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş bir insanın, hakkındaki karar kesinleşmişse, o zaman avukatlarıyla bu konuda görüşmesinin uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı yoktur. Ancak o kişi başka başka sebeplerle avukat talep ederse, isteğini infazla yetkili olan Adalet Bakanlığı'mızın uygun görmesi lazım.

Abdullah Öcalan avukatlarıyla görüşmeler yapıyordu. Ancak iki sebeple görüşmeleri kesildi. Bunlardan bir tanesi avukatlarının bir kısmının başka davalar sebebiyle tutuklu veya hükümlü bulunmasıdır. İkincisi, kendi sözlerini dışarıya yanlış aksettirdiği iddiasıyla bizzat kendisi tarafından avukatlarıyla görüşmemek isteğidir.

Abdullah Öcalan herhangi bir konuda avukatlarıyla görüşmeyi arzu ederse bu imkanın Adalet Bakanlığı'nca sağlanması mümkün olabilir. Bunun imkan içerisinde olması tamamen hukuk çerçevesinde kararlaştırılacak bir konudur. Bunu ya biliyorlar ya bilmiyorlar veya bilmezden geliyorlar'' diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.