SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu 5.Olağan Kongrede konuşuyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sizler bugün zor zamanda Ankara'daki mevcudiyetinizle Türkiye'de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi bu durumu yans

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2015 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2015 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Davutoğlu 5.Olağan Kongrede konuşuyor!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Sizler bugün zor zamanda Ankara'daki mevcudiyetinizle Türkiye'de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi bu durumu yansıtmak için kriz senaryoları çıkarmak isteyenlere karşı Diyarbakır'dan Erzurum'dan Edirne'den Hakkari'den Ankara'ya aktınız” dedi.
Ak Parti 5.Olağan Büyük Kongre Arena Spor Salonu'na Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelmesiyle başladı. Davutoğlu Arena'nın bahçesindeki vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Dışarıda kurulan platformda eşi Sare Davutoğlu ile vatandaşlara bir selamlama konuşması yapan Başbakan Davutoğlu, "Yüreklerini yüreklerimizle buluşturmak için Ankara'ya akan ak yürekler. Ak yüreklerini Türkiye'nin yüreğiyle buluşturan dava arkadaşlarım hepiniz hoş geldiniz. Türkiye'nin her yerinden Ankara'ya geldiniz bir tek şeyi söylemek için biz biriz beraberiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Sizler bugün zor zamanda Ankara'daki mevcudiyetinizle Türkiye'de sanki olağanüstü bir durum varmış gibi bu durumu yansıtmak için kriz senaryoları çıkarmak isteyenlere karşı Diyarbakır'dan Erzurum'dan Edirne'den Hakkari'den Ankara'ya aktınız. Malazgirt'ten Anadolu'ya akan yiğitler gibi Anadolu'dan Rumeli'ye giden atalarınız gibi ve Anadolu'dan ve Rumeli'den İstanbul'a büyük fethe yürüyen dedeleriniz gibi. Çanakkale'ye yürüyen onur için istikrar için istikbal için yürüyen o yüce şehitler gibi. Böyle zor zamanlarda ak bayrağı al bayrağı yücelten sizlerle gurur duyuyoruz. Enerjinizle enerjimize güç kattınız. Varlığınızla varlığımızı pekiştirdiniz. Gür sesinizle gür sesimize yeni bir boyut kattınız. Allah sesimizi gür eylesin” ifadelerini kullandı.
“BİZ NE KURULAN TUZAKLARA FIRSAT VERİRİZ NE DE MİLLET GÜÇLÜ İKTİDAR GÜÇLÜ YÖNETİM İSTEDİĞİNDE ONLARDAN KAÇARIZ”
“Bugün vatanın birliğini ülkenin istikbali için hiç korkmadan cesaretle şer odaklarına terör odaklarına karşı yürüyen yiğitler gibi sizlerde Ankara'ya o yiğitlerin emanetine güç vermeye geldiniz” diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:“ 7 Haziran sonrası çok senaryolar yapıldı. Bu ülkeyi krize sokmak için her türlü çaba ortaya kondu. Bir anda PKK’sı, DHKP-C’si, DEAŞ’ı dışarıdaki odaklarla birlikte düğmeye bastılar ve 12-13 yıllık Ak Parti iktidarının bütün kazanımlarını yerle bir etmek için harekete geçtiler. Onlar bu şer odakları için harekete geçerken Ak Parti kadroları 1 Kasım’da yeni bir demokrasi için harekete geçiyor. Onlar Türkiye’de kaos senaryosu için harekete geçerken Ak Parti kadroları huzur için, Ak Parti kadroları istikbal için geliyor. Herkes ve bütün milletimiz 7 Haziran’dan sonra yaşananları gördü. Kimlerin kardeşi kardeşe kırdırmak için kimlerin bu ülkeyi parçalamak için harekete geçtiğini gördü. Onlara karşı Ak Parti kadrolarının yanında yer aldı. Aynı şekilde kimlerin Türkiye’de güçlü bir yönetime ihtiyaç varken iktidardan kaçtığını gördü. Biz ne kurulan tuzaklara fırsat veririz ne de millet güçlü iktidar güçlü yönetim istediğinde onlardan kaçarız. Biz dik durduk. Bu hareketi başlatan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi her zaman her yerde dik durduk. Kurulan tuzaklara karşı hiçbir zaman boyun eğmedik. En zor şartlarda millet gür ve net bir ses istediğinde işte buradayız, işte sesimiz dedik. Şimdi siz bu mevcudiyetle işte buradayız diyorsunuz. Hazır mıyız kardeşler, 1 Kasım’a yürüyor muyuz? Ak Parti bayrağını iktidara dikiyor muyuz? Türkiye’yi 2023’e küresel bir güç olarak taşıyor muyuz? Var mıyız? Şehitlerin emanetini ayakta tutacak mıyız? Sefere hazır mısınız? Menzili görüyor musunuz? Büyük Türkiye hedefine yürüyor muyuz? İşte Ak Parti kadroları işaret aldıklarında tereddüt etmezler. İşte ak yürekler. Seferimiz hayırlı menzilimiz yakın olsun. Ak Parti kadrolarının kutlu yürüyüşü hayırlı mübarek olsun.”Davutoğlu’nun konuşması esnasında partililer “dik dur eğilme bu millet seninle”, “şehitler ölmez vatan bölünmez” “ya Allah bismillah Allahuekber” sloganları attılar.Davutoğlu selamlama konuşmasının ardından Arena’daki Kongre salonundaki vatandaşlar tarafından da coşkuyla karşılandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.