SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu, her hafta bir reform paketi açıklayacak

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, her hafta bir reform paketi açıklayacak. Reformlar devam edecek ve süreç iki ayda tamamlanacak. Yolsuzlukla mücadelede, aile

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2015 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2015 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Davutoğlu, her hafta bir reform paketi açıklayacak
-
Başbakan Ahmet Davutoğlu, her hafta bir reform paketi açıklayacak. Reformlar devam edecek ve süreç iki ayda tamamlanacak. Yolsuzlukla mücadelede, aile ve çalışma hayatını ilgilendiren paketler de olacak. İlk hayata geçirilecek paket aile paketi olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı paket, hem çalışma hayatını hem de aile hayatını yakından ilgilendirecek. Çalışma saatleri, doğum izni ve çocuk teşviki gibi başlıkların da pakette yer alması bekleniyor.
Şeffaflık ve yolsuzlukla mücadele reform paketi de en çok merak edilen paketler arasında yer alıyor. Mecliste kurulması beklenen komisyonla, başta siyasiler olmak üzere üst düzey devlet memurlarının da mal varlıklarının denetlenmesi amaçlanıyor. Gerçeğe aykırı beyanlarda bulunanlara cezai yaptırımlar gelmesi de gündemde.
Ekonomi ile ilgili adımlar da atılmaya devam edecek. Daha önce bu kapsamda Başbakan Davutoğlu, 25 maddeden oluşan ekonomide dönüşüm programını açıklamıştı. Üçüncü ve son paket çalışma hayatı, insan odaklı adımlar ve iş dünyasını ilgilendiren adımları içeren 9 maddelik düzenleme olacak. Kayıtdışı ile mücadelenin o pakette yer alıp almayacağı ise henüz netleşmiş değil.
Alevi temsilcileri ile görüşmeler ise devam ediyor. Başbakan Davutoğlu’nun açıklayacağı paketlerden biri de Alevilerle ilgili olacak. Alevi dedelerine maaş bağlanıp bağlanmayacağı, cemevlerinin statüsü ve zorunlu din dersleri ile ilgili neler yapılacağı da o pakette olacak. Sivas, Dersim, Çorum ve Maraş olaylarının da Meclis’te kurulacak bir komisyon tarafından araştırılması da bu kapsamda gündeme gelebilir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.