SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Davutoğlu: 'Türkiye'de istikrar var'

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'de bir istikrar var. 2015 bizim için zorlu bir yıl oldu. Çünkü ülke demokrasisinin son 60 yılında aynı yıl içinde

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2016 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Davutoğlu: 'Türkiye'de istikrar var'
Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'de bir istikrar var. 2015 bizim için zorlu bir yıl oldu. Çünkü ülke demokrasisinin son 60 yılında aynı yıl içinde ilk defa 2 genel seçim gerçekleşti" dedi.
 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bloomberg'in Londra merkezinde iş dünyası temsilcilerine hitabında, bir Türk başbakanı olarak ilk kez Bloomberg'de konuştuğunu, bunun son olmayacağını, daha sık buluşacaklarını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Geride bıraktığımız iki seçime ve etrafımızı çevreleyen istikrarsızlığa, DEAŞ ve PKK'nın saldırılarına rağmen ekonomimiz büyümeye devam etti ve bu belirsizliklerin arasında da üçüncü nokta olarak ekonomimiz yüzde 4'lük bir büyüme sağladı. Bu diğer ekonomilere göre yüksek bir oran" dedi. Türkiye’nin etrafında jeopolitik riskler bulunduğunu vurgulayan Davutoğlu, bazı komşu ülkelerin durumuna değindi. Davutoğlu, "Bunların ekonomisi artık işlevsel değil. Bunlar Türkiye'yi etkiliyor olmasına rağmen birtakım olumlu gelişmeler de var. Bu da Türkiye'yi güvenli bir liman haline getiriyor yatırımlar ve ekonomik kuruluşlar için. Bunlardan en önemlisi de tabii ki siyasi istikrar" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.