SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Erdoğan: Açlık Grevi Yok, Tamamen Şov

Almanya'da konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de ölüm orucunda yalnızca 1 kişi olduğunu belirterek, "Açlık grevi diye bir şey yok, tamamen ş

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2012 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2012 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Almanya'da konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de ölüm orucunda yalnızca 1 kişi olduğunu belirterek, "Açlık grevi diye bir şey yok, tamamen şov yapılıyor" dedi.

Başbakan Erdoğan, Merkel ile birlikte soruları cevapladı. Türkiye'deki açlık grevlerine ilişkin gelen soruya ''Şu anda açlık grevi vesaire böyle bir şey yok. Bu da tamamen şovdur. Ben bakanımı bizzat cezaevine gönderdim, bunları gitti, yerlerinde de izledi. Şu anda zaten yarıdan fazlası dilekçe vermek suretiyle bu işi de bırakmış vaziyetteler. Böyle bir şey de söz konusu değil'' cevabını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da Merkel'le düzenlenen ortak basın toplantısında ''Avrupa Birliği'nin (AB) bölücü terör örgütüne yönelik tavrı kesindir. AB'nin böyle bir kesin tavrının da neticelerini görmek istiyoruz. Yani batı destekli bir bölücü terör örgütü olmamalıdır ve batı bunun karşısında tavrını net, açık ortaya koymalıdır, bizim beklentimiz budur'' diye konuştu.

İŞTE O AÇIKLAMALAR..

Merkel: Türkiye'de memnuniyet verici ekonomik ilerlemeler sözkonusu.

Başbakan Erdoğan: Berlin'de Türk büyükelçiliğimizin yeni binasını hizmete açtık. Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyan bina 250 yıllık Türk Alman diyaloğunun varlığı noktasında da önemli bir eser.  Türk Alman diplomasisinin bölgesel anlamda da etkin bir süreç izleyeceğine inanıyorum.

Siyasi, ekonomik, kültürel noktada geldiğimiz durum nedir bunu görüştük. 32 milyar avroluk bir ticaret hacmimiz vardı. 2012 yılında da aynı orana yakın bir hedefimiz var.

Türk Alman üniversitesinin temelini atmak istiyoruz. Türkiye ve Almanya'da kurulacak bu ünüiversite ile yeni bir süreci başlatacağız. Türkiye'nin özellikle NATO'da Almanya ile birlilkte olmamız Suriye konusunda daha açık bir desteğe ihtiyacımız var.

Suriye'den gelen kardeşlerimizin sayısı 105 bine ulaştı. Tüm bunları değerlendirdiğimizde 300 bin insan var. Suriye'de 2.5 milyon insan evlerini terk etti. Bu felaketi birlikte önlemek zorundayız. İsrail Filistin meselesini de görüştük. Mavi Marmara felaketini yaşadık. 9 vatandaşımızı şehit vermiştik. Biz normalleşme sürecinbin başlangıç şartlarını biz daha önce de söyledik. Şu anda İsrail'in bölgedeki yerleşim yerlerine yönelik adımlar var. Sayın Merkel'e siz duvarları yıktınız ama İSrail'de yeni duvarlar kuruluyor.

Terörle mücadele konusunda görüşmelerimiz var. AB'nin terör örgütüne yönelik net tavrını ortaya koymalıdır. Terör suçluların iade edilmesi için Avrupa'dan adımlar atmasını bekliyoruz.

SORULAR VE CEVAPLAR

Merkel: Avrupa Birliği dürüst bir ortaktır. Hazırlanan ilerleme raporunda önemli noktalar var. Belirli sorunların açık ve net bir şekilde ortaya konulması gerek.

Erdoğan: Almanya'da 3 milyona varan vatandaşımızın tıpkı Fransa'da olduğu gibi Almanya'da da çifte vatandaşlık hakkının kullanılmasını bekliyoruz. Almanya'dan Türkiye'ye gelen 50 bine varan Alman vatandaşı var. Biz bunların bir kısmına vatandaşlık vermeye başladık.

ALMAN GAZETECİ TÜRKÇE AÇLIK GREVİ SORUSU SORDU

Şu anda Almanya'dan tüm dünyaya sesleniyorum. Türkiye'de ölüm orucu diye bir şey yok. Ahmet Türk'ün verdiği ziyafette 17 Temmuz'da kuzu kebap götürüyorlar. Öbür taraftan ölün diyorlar. Açlık grevi falan yok şu anda yapılanlar şovdur. Yarıdan fazlası dilekçe verdi ve bu işi bıraktılar. Burada yine hastanelerimizin bütün personeli hazır bir şekilde bekliyor ve gerekli müdahaleyi anında yaparlar. Dünyanın hiç bir yerinde bu tarz şovlarla hukuk görmezden gelinmez.  Ben 75 milyon adına konuşuyorum ve 75 milyonun dermanı olmayı hedefliyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.