SON DAKİKA
Hava Durumu

'Başbakan Erdoğan yüzde 50'nin üzerinde oy alır'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Başbakan Erdoğan yüzde 50'nin üzerinde oy alır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2014 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2014 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Başbakan Erdoğan yüzde 50'nin üzerinde oy alır'
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Başbakan Erdoğan yüzde 50'nin üzerinde oy alır" dedi.

Sivas Belediyesi Gıda Bankası’nı ziyaret eden Bakan Yılmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın’dan bilgiler aldı.
Basın mensupların mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Barzani’nin “Muhtemel bir Kürt devletine Amerika ve Türkiye ses çıkarmaz” yönündeki açıklamalarını, “Biz genel olarak şunu söylüyoruz. Irak’ın mevcut anayasasında da ‘Kuzey Irak Kürdistan Yönetimi’ diye Kuzey’de bir özerk bölge var. Adeta bir federal devlet biçiminde ancak Türkiye olarak genel ilkemiz, Irak’ın bütün vatandaşlarının temel hak ve özgürlüklerden yararlanmasını istiyoruz” şeklinde değerlendirdi.
"Irak’ın toprak bütünlüğünün korunmasını ve Irak’taki hiçbir grubun dışlanmamasını istiyoruz" diyen Yılmaz, “Merkezi hükümetin sadece bir gruba yaslanarak diğer grubu dışlamış olması Irak’ı bugün 3 parçalı hale getirdi. Türkiye olarak bizim görüşümüz Irak’ın toprak bütünlüğünün sağlanması ve Iraklı bütün inanç ve etnik gruplarının birinci sınıf vatandaş olarak görülmesi. Hepsinin de Irak’ın kaynaklarından eşit şekilde faydalanması. Irak’ın geleceğine ait umutlarının olmasıdır. Bunu merkezi yönetimin yapması lazım. Esas sorumluluk onlarda. Bu görev ihmal edildiği an başkaları başka çıkış kapıları aramaya doğru yönelir. Barzani’nin talebi de buna yöneliktir. Irak’ın toprak bütünlüğü içerisinde Irak’ta yaşan bütün insanların Irak’ın zenginliklerini eşit ve adil şekilde paylaşımını esas alan bir sistemi, merkezi yönetimin sağlaması gerekir” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Eklemeddin İhsanoğlu, seçimlerde yüzde 55 oy alacağını ilişkin açıklamalarına ise Yılmaz, “Kimse inanıyor mu ona? Hiç kimse inanmıyor. Fakat AK Parti olduğunda şunu söylüyorlar: “Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı ama yerine kim gelecek’ diyorlar. Bu soru dahi cumhurbaşkanı probleminin milletin kafasında çözüldüğünü ama ikinci olarak da Sayın Başbakandan sonra Türkiye’yi kimin Başbakan olarak yöneteceği soru geliyor. Milletim en güzel şekilde değerlendirir. Kendisi gönül frekansıyla aynı frekansta olan ve kendisi gibi sahici olan ve kaç yıldan beri Başbakan 94’ten beri siyasetin içerisinde her aşamada milletine hizmet etmiş biri. Her aşamada testten geçmiş birisi. İnşallah aziz milletim kendisine hizmet edeni bulacak ve cumhurbaşkanlığı makamında Sayın Başbakanı çıkaracaktır” dedi.

"RECEP TAYYİP ERDOĞAN YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE OY ALACAK"
"Bir oy tahmininiz var mı" sorusu üzerine ise, "Yüzde 50’nin üzerinde" cevabını veren Yılmaz, Başbakan kim olacak sorusuna ise, "Cumhurbaşkanı olacak sayın Başbakanımız milletimize danışıp istişare eder ve yine bu milletin gönül frekansını yakalamış birisini devletin bütün organlarıyla Cumhurbaşkanıyla uyum içerisinde çalışacak birisini başbakan olarak atar diyoruz"
Mehmet Ali Şahin’in başbakan olacağı iddialarıyla ilgili Yılmaz, “AK Parti içerisindeki 313 milletvekilinin hepsi başbakan olmaya layıktır” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.