SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan kesin konuştu: 'Taksim'den ümidinizi kesin'

Başbakan Erdoğan, Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin, "Taksim'den ümidinizi kesin. Burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin" ded

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2014 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2014 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan kesin konuştu: 'Taksim'den ümidinizi kesin'
Başbakan Erdoğan, Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına ilişkin, "Taksim'den ümidinizi kesin. Burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan, 124 yıllık geçmişi bulunan 1 Mayıs'ı, 2008'de 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak tatil ilan ettiklerini hatırlattı. Miting yapılabilecek alanların belli olduğunu ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum' diyerek artık esnafa, müşteriye, sokaktaki insana zarar verilmesini biz sineye çekemeyiz. Milletime, sendikalara, tüm SKT'lara sesleniyorum; ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yoktur." Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılmasına yönelik ısrarlara ilişkin, "Taksim'den ümidinizi kesin, gelin buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe, buyurun orada yapın. Ama burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Taksim ısrarına biz iyi niyetle bakmayız" dedi.

"Millet sokakta çatışma görüntüsü istemiyor"

Başbakan Erdoğan, 'Sokakları nasıl hareketlendiririm?' diyen belli aktörlerin çaba sarf ettiğinin görüldüğünü belirtti. Gerilim siyaseti üretilmek istendiğine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mayıs ve Haziran ayları yaklaşırken huzuru bozmak gayesiyle çam çerçeve kırmak, esnafa zarar vermek gayesiyle birileri her zaman yaptıkları gibi gerilim siyaseti üretiyorlar. Bu aziz millet artık sokaklarda çatışma görüntüsü, polisle göstericilerin çatışmasını görmek istemiyor. Millet taşın, sopanın molotofların egemen olduğu sokak görüntüsü istemiyor. Sokaklara şiddet görüntüsünün egemen olmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da vermeyiz. Bu şımarık ruh hali artık son bulmalıdır."

"Ciğerimiz yanıyor"

Başbakan Erdoğan, Mısır'daki idam kararlarına ilişkin şunları kaydetti: "Dünyaya, parlamento çatısı altından ülkeme sesleniyorum; 529 idam kararı...'Efendim daha onaylanmadı, şöyleydi, böyleydi.' Onaylanır veya onaylanmaz. İşte bir kısım yargı belası demek ki her ülkede var. 20 dakikada 529 idam kararı. AB'de idam yasak, ama biz AB'den ciddi bir ses çıktığını görmüyoruz. Diğer ülkelere bakıyoruz, ABD, Rusya, hiçbirinde ses yok. 'Onlardan ses çıkmıyor da sizden niye çıkıyor?' Bizim ciğerimiz yanıyor, ciğerimiz. İmanımız bize bunu gerektiriyor."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.