SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan: Temeli olmayan 'çatı' hayırlı olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu...

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2014 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2014 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan: Temeli olmayan 'çatı' hayırlı olsun
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya ziyareti öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu...

Az sonra Avusturya ve Fransa’yı kapsayan yurt dışı ziyareti gerçekleştireceğiz. Gerek resmi gerekse oralarda yaşayan vatandaşlarımızla bir araya gelme fırsatımız olacak. Avusturya’da uyum balkanı Sebastian Kurz’u kabul edip orada yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını değerlendirme fırsatı bulacağız. Fransa’da da Sayın Hollande ile bir araya geleceğiz. Fransa’da bugün 600 bin aşkın Türk var. Bunların 300 bini çifte vatandaştır. Son zamanlarda Fransa’da vatandaşlarımız siyasette de önemli görevler almaya başladılar. İlk defa de bu salonda sizlerle basın toplantısı yapıyoruz yeni salonunuz hayırlı olsun.

TEMELİNİ OLMAYAN ÇATI

AK Parti olarak şu anda bir ilkeler partisi olarak rüzgar karşısında savrulan bir yaprak gibi olmadık. Bütün istişarelerimizi gerçekleştirdikten sonra ve partimizin delegeleri ve vekillerimizle bu istişareleri yapmış bulunmaktayız. Bütün arkadaşlarımızın yazılı beyanlarını da almış bulunmaktayız. Meclis Başkanımızın da bir kanaatini de almayı doğru bulduk. 10 kadar STK'nın da bilgi ve görüşlerini ve beklentilerini aldık. Pazartesi günü yine STK'larla birlikte olacağımız bir toplantı yapacağız. Bu süreci bu şekilde devam ettirirken parlemento dışında bulunan bir kaç parti ile de görüşerek ay sonunda nihai kararımızı vereceğiz. Bu konuda bir şey söylememe gerek yok. Nihai kararı sonuçta milletimiz verecek. Onlara göre temeli olmayan bir çatı kurmuşlar kendilerine hayırlı olsun.

Bu ilkelerimizden taviz vermeden, milletimizin bize verdiği görev neticesinde devam edeceğiz.

BALYOZ KARARI

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını biz getirdik. Burada da AİHM gitmeyi en aza indirmeyi planladık. Şu anda ülkemizde bir çok sorunun çözülmesinin önünü açtık. Şu an burada 230 kişi için tekrar yargılanma söz konusu. Umarım burada da adalet yerini bulur.

12 EYLÜL DAVASI KARARI

12 Eylül davasında nihai karar verilmemiştir. Avukatların yapacağı itirazlar olacaktır. Nihai karar sonrasında değerlendirme yapmak daha iyi olacaktır. Yargı süreci tamamlanmamıştır.

IŞİD SORUNU

Çok farklı kanallarla hassas bir süreci işletiyoruz. Sorun artık Irak ordusu ile IŞİD arasında bir sorun olmaktan çıkmış bir mezhep çatışmasına dönüşmüştür. Bir Müslüman diğer bir Müslüman'ı öldüremez. Bütün derdimiz şimdi oradaki 80 vatandaşımızı ülkemize sağ salim ülkemize döndürmektir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.