SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Yardımcısı Arınç Saraybosna'da

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek'e geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Arınç Saraybosna'da
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek'e geldi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, özel uçakla geldiği Saraybosna Uluslararası Havalimanı'nda, Büyükelçi Ahmet Yıldız ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.


Zenitsa Üniversitesi tarafından kendisine tevdi edilecek fahri doktora unvanını almak üzere Bosna Hersek’e gelen Arınç, ilk olarak Anadolu Ajansı tarafından geliştirilen ve Saraybosna Uluslararası Havalimanı ile THY Bosna Hersek Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen “Dijital Bilgi Ekranları” projesinin açılışını yapacak.

Arınç, daha sonra Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç’in mezarını ziyaret edecek ve tarihi Başçarşı’yı gezdikten sonra, Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Vakfı (BİGMEV) tarafından korunan, “Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi”nde incelemelerde bulunacak.

Zenitsa Üniversitesi Felsefe Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü bünyesinde TİKA ve Yunus Emre Türk Kültür Merkezi işbirliğince kurulan “Fethi Gemuhluoğlu Kütüphanesi“nin açılışını gerçekleştirecek Arınç, Zenitsa Üniverstesi'nce kendisine tevdi edilecek fahri doktora unvanı törenine katılacak ve burada bir konuşma yapacak.

Arınç, Bosna Hersek'teki temaslarının ikinci günü ise tarihi Mostar kentinde incelemelerde bulunacak.

''Dijital Bilgi Ekranları“ projesi

AA tarafından geliştirilen proje ile Uluslararası Saraybosna Havalimanı’nın yolcu ve VIP salonlarındaki LCD ekranlarda AA’nın İngilizce, Boşnakça, Türkçe ve Arapça haberleri ile proje ortakları THY ve Saraybosna Havalimanı'nın görselleri ve reklamları yer alıyor.

Bu proje ile Saraybosna Havalimanı’ndaki yolcular ve ziyaretçiler, uçuşlarını beklerken AA’nın haberlerini farklı dillerde okuma imkanı bulacak. AA tarafından geliştirilen “Dijital Bilgi Ekranları”, havaalanlarının beraberinde, bankalar, alışveriş merkezleri, hastaneler, tren istasyonlari, tren, otobüs ve uçaklarda yoğun insan trafiği olan alanlarda uygulanabiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.