SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'dan kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatı konusunda işçi ve işvereni bir araya getireceklerini belirterek, "Hedefimiz ocak sonu veya şubat

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2015 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2015 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'dan kıdem tazminatı açıklaması
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, kıdem tazminatı konusunda işçi ve işvereni bir araya getireceklerini belirterek, "Hedefimiz ocak sonu veya şubat ayının ilk iki haftasında TBMM'ye bununla ilgili tasarıyı sevk etmek" dedi.
 

 

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya geldi.Genel Merkez'de gerçekleştirilen toplantıda reform programları hakkında bilgi veren Elvan, "Yeni dönemde temel hedeflerimizden bir tanesi potansiyel büyümemizi daha da arttırmak, rekabet gücümüzü daha da yukarılara çıkarmak. Özellikle yapısal sorun dediğimiz alanlara yoğunlaşmak ve bu alanlarda reformlarımızı gerçekleştirmek. Ekonomi ile doğrudan ilişkili olduğumuzu düşündüğümüz alanımız var. Eğitimden, çalışma hayatına yine adalet ve yargı alanından, sosyal güvenliğe kadar hangi alanlara bakarsanız bakın ekonomi ile doğrudan ilişki içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu alanlara yönelik ciddi reformlar gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

 
İŞÇİ VE İŞVERENİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ
Elvan: "Kıdem tazminatı ile ilgili her iki tarafında çekinceleri olan bir model ortaya atılmıştı. Bu formül rafa kaldırılmıştı, yeni bir formül düşünülüyor mu?" sorusuna Elvan, "Bizim bu alanda bir çalışmamız var ama hem işçi kesimini hem de işveren kesimini bir araya getireceğiz. Dünyadaki uygulamalar belli, bu alandaki düzenlemeler belli. Bizim Avrupa Birliği’ndeki düzenlemeler ortada, bu örnekleri ortaya koyacağız. Biz mutlaka bu alanda orta yolun bulunacağına inanıyoruz. Bunu öyle veya böyle gerçekleştireceğiz. Kararlıyız, bu konuda anlaşma sağlanamadı, rafa kaldırıyoruz gibi bir anlayışımız söz konusu olmayacak. İşçi ve işveren kesimimiz de ortak bir noktada buluşacaklar. Muhtemelen ocak ayı içerisinde ağırlıklı olarak bu çalışmalar yürütülecek. Hedefimiz ocak sonu veya şubat ayının ilk iki haftasında TBMM'ye bununla ilgili tasarıyı sevk etmek" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.