SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Yıldırım, Muhammed ve Serrac ile görüştü

Başbakan Yıldırım'ın, İİT Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan Cibuti Başbakanı M

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 19:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yıldırım, Muhammed ve Serrac ile görüştü

Başbakan Yıldırım'ın, İİT Olağanüstü Zirvesi için İstanbul'da bulunan Cibuti Başbakanı Muhammed ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Serrac ile görüştü.


Başbakan Binali Yıldırım'ın, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİTOlağanüstü Zirvesi kapsamında İstanbul'da bulunan Cibuti Başbakanı Abdulkadir Kamil Muhammed ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüştü.


Yıldırım'ın Muhammed ile yaptığı görüşmede, Kudüs'ün statüsü ve İİT Olağanüstü Zirvesi üzerinde durulduğu, ikili konuların ele alındığı kaydedildi.


Bu çerçevede, Cibuti'nin, 15 Temmuz sonrasında Türkiye ile sergilediği iş birliği için teşekkür edildiği, Doğu Afrika'daki önemli ortaklardan olan Cibuti ile ikili ilişkilerin daha da güçlendirilmesi yönündeki iradenin dile getirildiği belirtildi.


Konuk Başbakan Muhammed'in, Kudüs konusunda Türkiye'nin aldığı inisiyatifin isabetine işaret ettiği, ikili ilişkilerin gerçek potansiyeline ulaşmasını arzuladıklarını ifade ettiği aktarıldı.





Yıldırım-Serrac görüşmesi


Başbakan Yıldırım, İİT Olağanüstü Zirvesi kapsamında İstanbul'da bulunan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile de görüştü.


Zirvenin yapıldığı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki görüşme, basına kapalı gerçekleşti. (AA)




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.