SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan'dan çok sert mesajlar: O piyonu...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Lice'de Türk bayrağının indirilmesine çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Çıkacak biri garnizondaki

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2014 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2014 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan'dan çok sert mesajlar: O piyonu...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Lice'de Türk bayrağının indirilmesine çok sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Çıkacak biri garnizondaki bayrağı indireceksin. Neymiş efendim çözüm sürecine bir şey olmasın. Olur mu öyle şey! Sen gerekeni yapacaksın. Alıp indireceksin. Sen gereğini yapacaksın. Ankara'dan gelip ben mi müdahale edeceğim. O piyonu oraya gönderenlere en ağır cevabı vereceğiz." dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısından sert mesajlar verdi. Bayrak indirilmesi konusunda konuşan Başbakan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan şımarıklığın sınırlarını zorluyor. Çıkacak biri garnizondaki bayrağı indireceksin. Neymiş efendim çözüm sürecine bir şey olmasın. Olur mu öyle şey! Sen gerekeni yapacaksın. Alıp indireceksin. Sen gereğini yapacaksın. Ankara'dan gelip ben mi müdahale edeceğim.

Güneydoğu'da yollar kesiliyor. Çözüm süreci efendim. Böyle şey olmaz. Oradaki teröristlere gerekli müdahaleyi yapacaksın.

Bir devletin görevi yol güvenliğini sağlamaktır. Sen bunları yapamıyorsan biz gerekli adımları atacağız.

Türkiye Cumhuriyet'i Bayrağı'na yapılan bu saldırıyı yapan alçak bunu izleyen alçaklar o piyonu onu oraya öldürmeye göndermişler.

Oradaki asker de gerekli müdahaleyi yapmayarak bu işi kaşımıştır.

Garnizona tel örgüleri aşarak giriyor. Oradaki iki kişinin görev yeri değişti.

Senaryo çok açık. O maşa orada vurulsa HDP ve BDP ölü üzerinden siyaset yapacaklardı.  Etkisiz hale getirilmedi CHP ve MHP'ye gün doğdu.

O hain vurulmadı vurulsaydı Doğu ve Güneydoğu karışacaktı. Vurulmadı batı karıştı.

MHP yeniden şehit cenazeleri gelsin diyor. CHP iktidara gelsin diye her türlü kaosu istiyor. Genel müdür çıkmış diyor ki 17 maddelik çözüm önerimiz var. İlk maddeyi söylüyor ikincisi yok. Paralel medya ve diğer medya çatışmaların başlaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunların yayın organlarına bakın ne yapmak istediklerini göreceksiniz.

Bunlar için kan akmış umurularında değil. Bu ülke 30 yıldır sadece terörle değil terörün bataklığındaki bu zihniyetle de mücadele ediyor.

Bunlar için en iyi kürt ölü kürt'tür. Bunlar için en iyi alevi ölü alevi'dir. Bunlar hiçbir zaman çözümün yanında olmadılar. Cenaze olduğunda akbabalar gibi üşüşmeyi hiç bırakmadılar.

Bıçak sırtında yürüdüğümüz bu zamanlarda istismara düşmeyeceğiz. Terör örgütünün yaptığı alçak saldırılarla kürt kardeşlerimin alakası yok.

Bizim en hassas değelerimiz üzerinden alçakça saldırılar yapmak isteyecekler. Aldanmadık bundan sonra da aldanmyacağız.

Bu ülke bu devlet hiçbir zaman olmadığı kadar güçlüdür. O piyonu oraya gönderenlere en ağır cevabı vereceğiz.

Biz büyük devlet refleksiyle hareket edeceğiz. Büyük devlet politikalarından vazgeçmez. O alçaklara gerekli dersi vereceğiz ve çözüm sürecine devam edeceğiz.

Doğu ve Güneydoğu hasret kaldığı barışa kavuştu. Tarım ve hayvancılık yapılıyor. Derin tahribat tamir ediliyor. Tam da demokrasi filiz açmışken en başta HDP buna karşı çıkıyor.

Diyarbakır'daki annelerin duruşu bunları rahatsız etmiştir. Okmeydanı'ndaki teyze yüzü maskeli teröristlere gerekli dersi verdi.

Bunlar annelerin itirazına şaşırdılar. Önceden bunlar annelerin kucaklarından çocuklarını aldılar.

Güvenlik güçlerinin sert müdahale yapmasını ve burdan olaylar çıakrtmak istiyorlar. Sabrımızın da bir sınırı da vardır. Çocukları öne sürüp şımarıkça işler yapanların gözyaşlarına bakmayız.

Bunlar o kadar seviyesiz ki ya çocukların ya kadınların arkasına saklanırlar.

77 milyonu tedirgin etmek isteyenlere izin vermeyiz. HDP bölgenin CHP'si olmaya çalışıyor. HDP bu faşist tavra devam edecekse onları da aradan çıkartırız.

HDP eğer bir siyasi parti olamayacaksa biz de gider kürt kardeşlerimizle bu işi çözeriz.

Bunların baskıcı tavrına benim kürt kardeşim prim vermesin. Türkiye için çözümden başka bir tercih yoktur. Yeni Türkiye'yi de kardeşlik üzerine kuracağız.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.