SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan'dan dokunulmazlık çağrısı

Başbakan Davutoğlu, muhalefetin dokunulmazlık çağrılarına yanıt verdi. Davutoğlu, "Madem ki meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. 506 dokunu

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan'dan dokunulmazlık çağrısı
Başbakan Davutoğlu, muhalefetin dokunulmazlık çağrılarına yanıt verdi. Davutoğlu, "Madem ki meydan okudunuz ben de hodri meydan diyorum. 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden kaldıralım" dedi.
 

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu TESK Genel Merkezi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu gündeme gelen dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda önemli bir çıkış yaptı. 506 fezlekenin tek bir madde ile tüm dokunulmazlıkların kaldırılabileceğini belirten Davutoğlu "Gelin dokunulmazlıkları hep beraber kaldıralım. Yani bugünkü çağrımız hiçbir parti ayrımı gözetmeden, şu anda Meclis'te dosya olarak bekleyen 506 dokunulmazlık fezlekesi var, hepsini birden kaldıralım. AK Parti'nin çekinecek hiçbir dosyası yoktur. Hiç çekinmiyoruz" dedi.

"Hodri meydan hepsi kalksın" diye konuşan Davutoğlu, vize muafiyeti konusunda atılması gereken adımlara dikkat çekerek fezlekelerle Meclis'in meşgul edilmemesi gerektiğini vurguladı. Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

En büyük tedbir devlet ile milletin aynı hedef etrafında kenetlenmesidir. Milletin devletine, ülkesine güven duymasıdır. Devletin de milletiyle birlikte buna karşı durma iradesini sergilemesidir. Güvenlik bu anlamda özgürlüklerle birlikte pekişen bir husustur. Biz vatandaşlarımızın günlük hayatını etkilemeden, güvenlik tedbirlerini mümkün olan en geniş çapta almaya kararlıyız, almaya devam edeceğiz.

"Toplumun sağlam direncine ihtiyacımız var
"

Vatandaşlarımızdan beklentimiz, tam da terörün oluşturmak istediği psikolojiye karşı direnmektir. Terör bizi yıldırmak istiyor, biz onlara 'yılmayacağız' diyeceğiz. Terör bizim günlük hayatımızın akışını değiştirmek istiyor, biz onlara 'değiştirmeyeceğiz' diyeceğiz. Terör ülkede kaos çıkarmak istiyor, biz onlara 'kaosa izin vermeyeceğiz' diyeceğiz, hep beraber diyeceğiz. Orada sadece devletin, hükümetin siyasi iradesi değil toplumun güçlü, sağlam direncine ihtiyacımız var.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.