SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan'ı 21 Ağustos'ta açıklayacak

Başbakan Erdoğan, AK Parti genel başkanı ve başbakanın önümüzdeki hafta perşembe günü yapılacak MYK toplantısında belirleneceğini söyle

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2014 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2014 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan'ı 21 Ağustos'ta açıklayacak
Başbakan Erdoğan, AK Parti genel başkanı ve başbakanın önümüzdeki hafta perşembe günü yapılacak MYK toplantısında belirleneceğini söyledi.

 

AK Parti'nin 13. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan kamuoyunun merak ettiği konulara açıklık getirdi. Yeni hükümetin cumhurbaşkanı yemin töreninden bir gün sonra kurulacağını ifade eden Erdoğan, AK Parti Genel başkanı ve Başbakanın kim olacağı sorusuna, 'Şimdi nasip olursa perşembe günü bir bir MYK toplantısı yapacağzı. MYK toplantısında bu konuyu yine aramızda müzakere edeceğiz, MYK toplantısından sonrak da artık biz partimizin bütün kurullarının ortak ismi olarak ne çıkıyorsa onu açıklarız' cevabını verdi.

 

SUBAY EVLERİNDEN TAŞINACAK

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı döneminde artık konut olarak Keçiören Subayevleri'ndeki evden taşınacağını söyledi. Erdoğan, inşaatı süren yeni başbakanlık binasında da konusundaki sorular üzerine de şunları söyledi: "Şimdi inşallah bu konuyu yeni başbakanımızla beraber, genel başkanımızla beraber bunların değerlendirmesini yapacağız. Ona göre nihai kararı vereceğiz. Ev konusuna herhalde Subayevleri olmaz, çünkü artık gelenimizle gidenimizle olay farklı artık bir yerde bu Türkiye'nin vizyonudur, burada temsil söz konusu. Türkiye bir yerlere mesajını verirken şunu unutmayalım kı bu duruş, bu vizyon bütün dünyada, ülkelerde farklı bir cazibe oluşturmaktadır. Onun için önümüzdeki süreci 2023'e kadar çok iyi işlememiz lazım."

FEVZİOĞLU KONUŞURSA GELMEM

Danıştay'ın kuruluş yıldönümü etkinliklerinde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmasını uzatması üzerine tepki göstererek programı terk eden Başbakan Erdoğan'a 1 Eylül'de yapılacak olan Adli Açılış Yılı kapsamında Yargıtay'daki programa katılıp katılmayacağı soruldu. Erdoğan 'Benim için katılımlar çok önemli, Yargıtay'da da katılacak olanlar çok önemli. Danıştay'da yaşadığımızı yaşamak istemeyiz. Baro Başkanı burada konuşmak durumunda değildir, bir teamüldür. Eğer Yargıtay, Baro Başkanını çağırıp, konuşturacak olursa katılmam' cevabını verdi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.