SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkanlık sistemi fırçası

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kızılcahamam'da il ve ilçe başkanlırıyla yaptığı toplantı da , "Sizlere gönd

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2013 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2013 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kızılcahamam'da il ve ilçe başkanlırıyla yaptığı toplantı da , "Sizlere gönderilen broşürler okumuyor, verdiğimiz mesajları yeterince dinlemiyor ve halka anlatmıyorsunuz" diyerek serzenişte bulundu.

 



 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de il ve ilçe başkanları toplantısında yaptığı konuşmada,''Türkiye için artık son derece kritik, son derece önemli bir evreye girmiş durumdayız'' ifadelerini kullanarak, ''Öncelikle, 2014 yılı, Türkiye için kritik sonuçların alınacağı seçim yılı olacak. İlk olarak, mart ayında inşallah mahalli seçimler gerçekleşecek. Yıl ortasında, Anayasamıza göre Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması gerekiyor. Yine bu süreçte, yeni Anayasa çalışmalarının inşallah tamamlanmasıyla, bir halkoylaması da gündeme gelebilecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, Başkanlık sistemiyle ilgili de il ve ilçe başkanlarına "Sizlere gönderilen broşürler okumuyor, verdiğimiz mesajları yeterince dinlemiyor ve halka anlatmıyorsunuz" diyerek serzenişte bulundu ve "AK Parti'nin kendi oy tabanı Başkanlıkla ilgili çalışmalarını çok daha iyi yere taşımalı." dedi.
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:
Bizler AK Parti'yi istişare üzerine inşa ettik. Her kademede istişareyi pusulamız olarak değerlendirdik. AK Parti'nin üye sayısı 8 milyon 300 bin. Son seçimde AK Parti'nin Türkiye genelinde aldığı oy 21 milyon 400 bin raklamına ulaştı. Biz 76 milyona karşı sorumluyuz.



Bizim 6 ay arayla yaptığımız genişletilmiş istişare toplantımız ve aynı şekilde illerimizde yapılan il dayanışma meclisi toplantıları istişare içindir. Ayrıca bizim her ay genişletilmiş il başkanları toplantımız da farklı bir istişare toplantısıdır. Sadece milletvekili düzeyinde istişare yeterli değildir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.