SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkomutanlığı devraldı

TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek, görevine resmen başlayan Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan devir teslim törenine ka

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2014 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2014 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkomutanlığı devraldı
TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek, görevine resmen başlayan Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan devir teslim törenine katılmak üzere eşi Emine Erdoğan ile Çankaya Köşkü'nde.

 

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte Köşk'e geçti. Erdoğan, Köşk'ün giriş kapısında atlı birlikler tarafından karşılandı. Kendisini bekleyen Sancak ve Onur Kıtası'nı selamlayan Erdoğan çiftini Büyük Şeref Kapısı'nda 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül karşıladı. Karşılamanın ardından halef-selef olan Erdoğan ve Gül baş başa görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından Erdoğan ve Gül, Büyük Resepsiyon Salonu'nda düzenlenecek devir-teslim töreni için davetlilerin karşısına çıktı. İstiklal Marşı'nın çalınmasının ardından özgeçmişleri okunacak olan Gül ve Erdoğan davetlilere birer konuşma yapacak. Erdoğan, Gül'e Cumhurbaşkanlığı Forsu ve Devlet Şeref Madalyası takdim edecek. Törenin ardından bir resepsiyon düzenlenecek. Resepsiyona katılmaları beklenen Gül çiftini Köşk'ten uğurlayacak olan Erdoğan ve eşi ise Büyük Resepsiyon Salonu'na dönerek, kutlamaları kabul edecek.

Gül'ün veda konuşmasından satır başları şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı, değerli hanımefendiler, erksalanslar, 7 yıl süreyle üstlenmiş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığgı görevini, bugün Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum. Devir teslim töreni benim için büyük bir mutluluk kaynağı olmuştur.

Görev sürem boyunca, uyum ve eşgüdüm içinde çalıştığım ülkemizin yasama-yürütme ve yargı organı mensuplarına ve sivil toplumumuza birkez dehe teşekkür etmek istiyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.