SON DAKİKA
Hava Durumu

Başörtüsü yasağına direnenleri de dinlemişler!

Paralel yapının, 28 Şubat sürecinde başörtüsüne özgürlük eylemleri yapan isimleri, 2010 yılına kadar uydurma gerekçe ve örgüt isimleri i

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2014 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2014 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başörtüsü yasağına direnenleri de dinlemişler!
Paralel yapının, 28 Şubat sürecinde başörtüsüne özgürlük eylemleri yapan isimleri, 2010 yılına kadar uydurma gerekçe ve örgüt isimleri ile takip edip fişlediği ortaya çıktı.

 

Selam Örgütü yaftasıyla Türkiye'deki bütün İslamcıları hedefine koyan ve kendisi dışındaki grupları yok etmeyi planlayan paralel örgütün fişlemelere 1980'lerde başladığı ortaya çıktı. Örgütün o dönem yaptığı fişlemeleri ise 2010 - 2013 yıllarındaki illegal dinlemelere gerekçe oluşturduğu tespit edildi.

Paralel yapının, başörtüsü eylemlerine katılan, cuma eylemlerinde üniversitelerdeki örtü yasağını protesto ettiği için 28 Şubat sürecinde fişlenen öğrencileri yeniden takibe aldığı ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat, Terör ve Organize şubelerinde geçmişe dönük yaptığı araştırma sonucu ortaya çıkan skandal kararlar İstanbul'daki casusluk dosyasına girdi.

Casus telekulaklar

Paralel yapı 28 Şubat sürecinde başörtüsü eylemlerine katılan, cuma eylemlerinde üniversitelerdeki örtü yasağını protesto eden ve dönemin darbecileri tarafından fişlenen öğrencileri yeniden takip etmiş. Cuma eylemlerinde örtü yasağını protesto eden gençleri 'anayasal düzeni yıkarak dini esaslara dayalı devlet kurmakla' suçlayan paralel çete gençleri bu iddiaları kullanarak sözde Selam Tevhid soruşturması kapsamında dinleyerek, takip kararları aldırdı

28 Şubat Sürecinde Başörtüsü eylemlerine destek verdiği veya katıldığı gerekçesiyle fişlenen gençleri dinlemek için karar aldıran paralel emniyetçiler bir çok öğrenci için 2010 ile 2012 yılları arasında teknik takip ve dinleme yaptı. Paralel çete, dinleme kararı alabilmek için örgüt isimleri de uydurduğu belirlendi.

Skandal dinleme talebi

Paralel yapının dinleme kararı aldırdığı skandal fişleme formunda 28 şubat sürecinde başörtüsü eylemlerini gerçekleştiren guruplar arasında yer alan Müslüman Gençlik isimli hareket örgüt olarak kabul edildi. Skandal dinleme talebine göre bu uydurma örgütün başörtüsüne özgürlük için yapılan gösteri. afiş. basın toplantısı ve forumlar da bu uydurma örgütün eylemleri arasında gösterilen örgütün nihai hedefinin de 'anayasal düzeni yıkarak yerine dini esaslara dayalı bir sistem' getirmek olduğu iddia edildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.