SON DAKİKA
Hava Durumu

Bay Kemal çok pişkin

Genel Başkan olarak CHP’ye 10. kez seçim kaybettiren Kemal Kılıçdaroğlu, istifa etmek yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partis

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2018 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2018 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bay Kemal çok pişkin
Genel Başkan olarak CHP’ye 10. kez seçim kaybettiren Kemal Kılıçdaroğlu, istifa etmek yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye sataştı. “Erdoğan seçimi kaybetti, tebrik etmeyeceğim” sözleriyle kendini komik duruma düşüren Kılıçdaroğlu, İnce’yi de koltuk sevdalısı olarak tanımladı ve “Partimizde yeri yok” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha evvel genel, yerel, cumhurbaşkanlığı seçimi ve referandum olarak 9 defa seçim kaybetmişti, 24 Haziran seçimleriyle birlikte partisine 10. kez seçim kaybettirdi. Parti tabanı ve seçmenin sosyal medya hesaplarında dahi açıkça dillendirdiği, “Kılıçdaroğlu istifa etmeli, Muharrem İnce partinin doğal genel başkanıdır” sözleri bir kez daha karşılıksız kaldı. "Partide ne olacağına, ne biteceğine partililer karar verir." demesine rağmen Kılıçdaroğlu, istifa çağrısına uymadı.
“ERDOĞAN’I KUTLAMAM, SEÇİMİ KAYBETTİ”
Seçimin ertesi günü yaptığı konuşmasında Erdoğan’ı tebrik eden Muharrem İnce’nin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, “Bu seçimin tek kaybedeni AK Parti’dir, Erdoğan’dır. Tek adam rejimini savunan tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı olarak mahkemelere hakim tayin ediyor, onu mu tebrik edeceğim? Demokrasiyi savunuyorsa, güçler ayrılığı ilkesini getirecekse, bu konuda bir anayasa değişikliği yapacağız diyorsa, ilk ben tebrik edeceğim. Ama hayır tek adam rejimini sonuna kadar sürdüreceğim diyorsa, bir diktatörün nesini tebrik edeceğim ben. Nesini kutlayacağım?” dedi.
HDP’Yİ MECLİSE SOKTU, ŞİMDİ GURUR DUYUYOR
HDP’nin CHP’den gelen destek oyları ile barajı aşarak meclise girmesiyle gurur duyan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın 12 Eylül darbe hukukunun getirdiği yüzde 10 seçim barajını yerle bir ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Onlar yüzde 10 seçim barajının arkasına yıllar yılı sığındılar. Darbe hukukunu tahkim ettiler, 'Darbelere karşıyız' diyerek. Önemli bir adım atıldı Millet İttifakı’yla. Darbe hukukunun bu bölümü en azından bu seçimlerde sonlandırıldı. Sonuçta kazanan demokrasi oldu." şeklinde konuştu.
İNCE’YE SERT SUÇLAMALAR
Muharrem İnce ile CHP'nin oy oranı arasındaki fark hatırlatılarak, "CHP'nin başarısız olduğunu savunarak istifa etmenizi isteyen parti içinden yine bir kesim var. Olağanüstü kurultaya gidilecek mi?" sorusunun yöneltilmesi üzerine Kılıçdaroğlu, istifa etmeyeceği gibi yerel seçimlerde daha yüksek oy almayı vadetti. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Muharrem Bey'in CHP'den fazla oy almasını öteden beri savunduk zaten. Aksi halde nasıl cumhurbaşkanı adayı olacak? Neden Muharrem Bey 6 oklu rozeti çıkarıp Türk bayraklı rozet taktı. Herhalde daha fazla oy almak için. Ama kendisinin de ifade ettiği gibi oyun daha fazla olması lazımdı. Beklentinin altında kaldı, kendisinin ifadesi. Dolayısıyla partide ne olup biteceğine partililer karar verir. 9 ay sonra yerel seçimler var, duvarın kalan kısmını orada yıkacağız. Çok daha güçlü bir sonuç elde edeceğiz, göreceksiniz. Bir tarafa yazın. Bütün veriler bunu gösteriyor."
“KOLTUK SEVDALISINA YERİMİZ YOK”
Parti görevlilerine daha çok çalışmaları için üç konuda talimat verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Koltuk sevdası olanların bu partide yeri yoktur. Koltuk sevdası olan, bireysel çıkışlarla kendisine yol arayan kişilerin bu partide işi yoktur. Bu partiye gelecek kişilerin hepsinin ortak özlemleri, ortak hedefleri olmak zorundadır. Güçlü Türkiye, bağımsız dış politika, kadın-erkek eşitliği, yargı bağımsızlığı gibi. Bunların olması lazım. Bu hedeflerle ilgilenen her kişinin başımızın üstünde yeri vardır. Her şey hukuk içinde olur. Ama bireysel çıkar peşinde koşup da 'Milletvekili olmadım. Milletvekili olmadığım için ben şimdi eleştireceğim...' Koltuk sevdasına tutulanların bizim partimizde yeri yoktur." (AA)

 
KILIÇDAROĞLU DEMOKRASİNİN YÜZ KARASIDIR
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının akla ziyan beyanatlar olduğunu vurguladı. Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun seçimden evvel “Demokratik yollarla bir diktatörü göndereceğiz” diyorken, seçimden sonra “Demokraside hile var” şeklinde konuşmasını iftiralarla dolu suçlama gafleti olarak değerlendirdi. Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Tüm dünya girdiği her seçimi kazanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı saygıyla tebrik ederken, sandığa inanmayan bir CHP Genel Başkanı demokrasimizin yüz karasıdır. Böyle ifadelerle erittiği partisine gönül veren kitleyi, CHP örgütlerini kandırmaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu yönetemediği, başarısızlığa mahkum ettiği partisine gönül verenlere karşı kendisini savunmak için her türlü yalana başvuruyor. Kendinde kabul edemediği, herkesin rahatsızlık duyduğu bu içler acısı hali başkasına aitmiş gibi göstermeye çalışıyor. Bir tek adam varsa o da CHP'de girdiği her seçimi kaybettiği halde koltuğa yapışan Kılıçdaroğlu'dur."

Çavuşoğlu, "Dokuz defa seçim kaybeden Kılıçdaroğlu'nun hatalarının sorumlusu sürekli neden başkası?" sorusunu yönelterek, şunları kaydetti: "CHP'liler bu soruyu soracak. Bundan kaçış yok. Çünkü Türkiye'de demokrasi var. 'Hileli demokrasi' iddiası zavallılıktır, milletin aklıyla dalga geçmektir. Rabb'im CHP'li vatandaşlarımıza sabır versin. Böyle bir genel başkana sabretmek kolay olmayacaktır. Anlaşılan o ki, Sayın Kılıçdaroğlu 10 defa Ankara-İstanbul arasında güzergahta yürüse yine fayda etmeyecek. Sayın Kılıçdaroğlu, millet senin her sandık yenilgisi sonrası sanki başarılıymış gibi sahte gülümsemeni görmekteп yoruldu.” (AA)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.