SON DAKİKA
Hava Durumu

Baydemir'in maaşına haciz

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e açtığı tazminat davasını kazandı. 50 bin liralık tazminatın

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2012 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2012 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e açtığı tazminat davasını kazandı. 50 bin liralık tazminatın, Baydemir’in maaşından haciz yoluyla tahsil edildiği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Aralık 2009 yılında yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırdığı gerekçesiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’e açtığı davada, karar çıktı. Başbakan Erdoğan, Baydemir’den 30 bin liralık tazminat kazandı.

Yasal faiziyle 50 bin lira olan tazminatın, Osman Baydemir'in maaşından haciz yoluyla ayda yaklaşık 2 bin lira olarak kesildiği öğrenildi.

Konuşmasında hakaret ve küfürlü ifadeler kullandığı gerekçesiyle tazminat cezası verilen Baydemir, kararla ilgili yaptığı açıklamada, “Aslında küfür bu manada haksızlığa karşı insani bir isyandır. Bunun bedelini tazminat ödeyerek ödüyorum. Ama en azından biat etmemiş oluyorum. Tazminatı da Sayın Başbakan mahkeme kararıyla hak etmiş, son kuruşuna kadar ödeyeceğim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın avukatlarının, Van'da Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da aralarında bulunduğu BDP'lilerin tutuklanması sırasında yaptığı konuşma nedeniyle Belediye Başkanı Baydemir hakkında 50 bin liralık tazminat davası daha açtığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Baydemir, söz konusu konuşmasında Erdoğan için “faşist” ifadesini kullanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.