SON DAKİKA
Hava Durumu

BBP MKYK üyeleri Destici'yi bombaladı

BBP MKYK üyesi Gündoğdu, “Bu süreçte partim çok yanlış bir yerde durdu, milletin yanında değil, tam ulusalcı ve Kemalist bir yapının yan

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2014 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2014 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BBP MKYK üyeleri Destici'yi bombaladı
BBP MKYK üyesi Gündoğdu, “Bu süreçte partim çok yanlış bir yerde durdu, milletin yanında değil, tam ulusalcı ve Kemalist bir yapının yanında durmayı tercih etti” dedi.

 

BBP Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve eski Genel Başkan Yardımcısı Metin Gündoğdu, cumhurbaşkanı seçimi sürecine ilişkin, “Bu süreçte partim çok yanlış bir yerde durdu, milletin yanında değil, tam ulusalcı ve Kemalist bir yapının yanında durmayı tercih etti”dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ise, “Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçimini kazanması, ülkemiz için hayırlı bir sonuç. Kendisinin cumhurbaşkanı olarak hayırlı hizmetler yapacağına inanıyorum” dedi.

Metin Gündoğdu yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın millete hayırlı olması dileğinde bulundu.

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilene kadar çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu:

“Vatandaş 2002 öncesi ile 2002 sonrası Türkiye’yi değerlendirdiğimiz zaman bunu çok iyi takdir ediyor. Bun un karşılığı olarak da sayın Başbakan ilk turda Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Ben partim açısından bu süreci şöyle değerlendiriyorum, bu süreçte partim çok yanlış bir yerde durdu, milletin yanında değil, tam ulusalcı ve Kemalist bir yapının yanında durmayı tercih etti. Bu noktada durması, tabanımızda çok ciddi rahatsızlıklar yarattı.”

Gündoğdu, “Türkiye bölünüyor, parçalanıyor sloganı ile artık bu ülke yönetilemez. Sayın Başbakan’ın karşıtlığı ile siyaset yürütülemez. Muhalefette 14 partiden tabela partisi olanların artık tabelayı indirmesi gerekir, bizim gibi misyon partisi olanlarda çok ciddi manada sorgulama yapması lazım. Nerede hataya düşüldüğünün gereği olarak genel başkan değiştirilecekse genel başkan değiştirilmeli, kongreye gidilmesi gerekiyorsa kongreye gidilmeli.” 

Hasan Hüseyin Bozok kendisinin, BBP’nin Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verme kararına karşı çıktığını hatırlattı. Yaptığı açıklamanın ardından BBP Genel Başkan Yardımcılığı görevinin düşürüldüğünü ve disipline verildiğini belirten Bozok, “Savunmamı verdim ama elime netice ulaşmadı. Genel başkan yardımcılığı görevim devam etmiyor ama genel merkez yöneticiliğim devam ediyor” dedi. BBP yönetiminin, partinin kuruluşunda hazırlanan milli mutabakat metnini daha iyi okuyup anlaması gerektiğini dile getiren Bozok, “Kendilerini tepeden tırnağa yeniden gözden geçirmeleri lazım” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.