SON DAKİKA
Hava Durumu

BDP'li vekiller açlık grevine başladı...

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "BDP blok milletvekillerinden ben, Aysel Tuğluk, Adil Kurt, Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tunce

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2012 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2012 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, "BDP blok milletvekillerinden ben, Aysel Tuğluk, Adil Kurt, Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tuncel ile Belediye Başkanı Osman Baydemir açlık grevine başlıyoruz" dedi.

AA - Kışanak, Belediye Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, cezaevlerinde başlatılan açlık grevinin bugün 60. günü olduğunu, taleplerinin barış, çözüm ve demokrasi isteyen tüm Türkiye'nin talepleri olduğunu savundu.
Kürt sorununun, çatışma ve şiddet üreten, çözülemeyen bir sorun olarak bugünlere kadar geldiğini ifade eden Kışanak, şöyle devam etti:
" Çözümsüz geçen her dakika ve saniye cezaevlerindeki bu insanların yaşam hakkını ortadan kaldıracak kadar tehlike sınırına gelmiş durumda. Endişeliyiz, kaygılıyız, çözümsüzlüğe tepkiliyiz.'Çözüm olsun'diye de kendisorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeye kararlıyız. En kısa zamanda bir çözüm olmaz, olası ölümler engellenemezse Türkiye'nin siyasi tarihineçok büyük bir kara leke damgasını vurmuş olacak, hepimizin vicdanlarında büyük bir yara açılacak. "
Kışanak, 384 tutuklunun ciddi derecede risk altında olduğunu kaydederek, " Ancak umudumuzu hiç yitirmedik. Çözüm olacağına inanıyor, onun için mücadele ediyoruz. Ancak,'çözüm olsun'diye beklemek iyi birşey değil " dedi.
BDP milletvekilleri olarak açlık grevine katılmalarının cezaevlerinde eylemi yürüten tutukluların sorumluluklarına ortak olma amacı taşıdığını vurgulayan Kışanak, şöyle konuştu:
" BDP blok milletvekillerinden ben, Aysel Tuğluk, Adil Kurt, Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tuncel ile Belediye Başkanı Osman Baydemir, Emine Ayna ve Özdal Üçer gibi açlık grevine başlıyoruz. Milletvekilleri olarak açlık grevinde olacağımızdan Meclis'teki tüm komisyonlarda geçici bir süre ile çalışmalarımızı askıya aldık. Osman Baydemir de tüm belediye başkanları adına bu eyleme katılacak. "
Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir, Bağlar Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, açlık grevine ilişkin BDP Genel Merkezi'nin yapacağı her türlü çağrıya hazır olduklarını söyledi.
Baydemir, " Tüm belediye başkanları ve belediye meclislerimiz adına genel merkezimizin planlaması doğrultusunda şimdilik ben açlık grevine giriyorum " ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.