SON DAKİKA
Hava Durumu

Bedelli askerlik konusunda çalışmalar başlayacak

AK Parti Sözcüsü Ünal, bedelli askerlik konusunda, "Bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıkt

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2018 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2018 19:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bedelli askerlik konusunda çalışmalar başlayacak
AK Parti Sözcüsü Ünal, bedelli askerlik konusunda, "Bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayacaktır." dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, A Haber canlı yayınında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Ünal, "Bedelli askerlik noktasında çalışmalar ne aşamada?" şeklindeki soruya, "Şu anda hem Meclis ayağında hem de Cumhurbaşkanlığı ayağında seçim sonrası bir yeni durumun şekillenmesi süreci var. Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce ifade etmişti 'Bedelli konusu seçimden sonra benim masamda ilk gündem maddelerinden birisi olacak.' demişti. Şimdi bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayacaktır." yanıtını verdi.
“CHP HER YENİLGİDEN SONRA SUÇU BAŞKASINDA ARIYOR”
CHP'de Muharrem İnce'nin kurultay talebinin reddedilmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulmasına üzerine Ünal, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'sinin son 8 yılına bakıldığında meşruiyet krizlerinden beslendiğini, yenilgiyi kabul etmek yerine yenilgiye bahaneler aradığını" söyledi. Ünal, CHP'nin her yenilgiden sonra suçu başkasında aradığını belirterek, "24 Haziran seçimlerinde '600 bin müşahitle, bütün sandıklara sahip çıkıyoruz, muhteşem bir sistem kurduk. Bizi izlemeye devam edin.' diyen CHP'nin 'kurduk' dedikleri muhteşem sistemi çalıştıramadıklarını gördük. Yani sandık başında her siyasi partinin müşahidinin sandık kurulu başkanından teslim aldığı ıslak imzalı tutanağı bile genel merkezine taşımaktan aciz kalmış ve bunu konuşmak yerine, maalesef Yüksek Seçim Kurulunu konuşan, Anadolu Ajansını konuşan ve yenilgisinin sebebini başka yerlerde arayan bir dil." dedi. CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin seçim akşamı ıslak imzalı tutanaklarla CHP teşkilatının tutanaklarının uyduğunu söylemesini demokratik bir tutum olarak nitelendiren Ünal, AK Partinin, İnce'nin tutumunu kutlamasının CHP'liler tarafından eleştirildiğini aktardı. Ünal, "Biz sadece CHP'nin demokratik siyasetten yana tavır almasını istiyoruz. Biz sadece CHP'yi Türkiye karşıtı, Türkiye düşmanı yapıların ağzını, dilini, söylemini kullanmamaya, bu konuda özenli ve hassas olmaya, siyasete, siyaset kurumuna, milletin seçtiğine saygı duymaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.