SON DAKİKA
Hava Durumu

Belediyelere ödenek müjdesi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında belediyelerin borçlarına karşıl

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2013 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında belediyelerin borçlarına karşılık ödeneklerinden kesinti yapılmayacağını söyledi.



 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, belediyelerin borçlarının kendilerine gönderilen ödeneklerden kesilerek ödendiğini hatırlatarak, 2013 yılının haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında bu ödeneklerden kesinti yapılmayacağını karara bağladıklarını bildirdi.

Arınç, bu konudaki kararnamenin birkaç gün içinde yayımlanmış olacağını dile getirdi.

Bülent Arınç, özellikle son yıllarda bilgisayar korsanları tarafından kurulan, suç örgütlerinin elektronik sistemlerde oynamalarla para transferleri yapmalarına ve kumar sayılabilecek bazı organizasyonlarına karşı, Ödeme ve Menkul Kıymetlerde Mutabakat Sistemi ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun Tasarısı'nın Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

Terör şehidi sayılacaklar

Arınç, yaklaşık bir yıl önce Afyonkarahisar'da cephanelikte meydana gelen patlama sonucu şehit olan 25 askerin terör şehidi sayılacağını kaydetti.

Şehitlerle ilgili yapılan tüm düzenlemelerin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bir daire tarafından görüldüğünü kaydeden Arınç, "60 maddelik sayabileceğimiz, yani bakanlığın kendi kuruluş kanununda yapılacak değişiklikler içerisine bir madde olarak bu girmiştir. Bu tür olaylarda vefat edenler de bundan sonrası için bu kapsamda değerlendirilmiş olacaklar" diye konuştu.

İsrail'in ödeyeceği tazminat

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mavi Marmara saldırısı sebebiyle hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yaralananlara ödenecek tazminat miktarlarının belirlenmesiyle ilgili olarak bugün İsrail'de yapılan toplantıya ilişkin soru üzerine de "Bu süreci tamamen sonuçlandırmak istiyoruz. Detayları hakkında bir şey söylemem mümkün değil. Bittiği zaman yaptığımız anlaşmayı Parlamentomuza sunmuş olacağız" diye konuştu.

Akhisar Belediyespor'un işi zora girdi

Hükümet Sözcüsü Arınç, Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesine ilişkin soruyu yanıtlarken de şunları kaydetti:

"Süper lig şampiyonluğu önemli bir şampiyonluk. Fenerbahçe'nin 2-0 yenilmesi çok garip. Onun 2-0 yenilmesi Akhisar Belediyespor'un işini zora soktu, kızmıyor da değilim ama Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluğunu kazanmış olması tabii muhteşem bir başarıdır. Bu başarıdan dolayı hem kulübün bütün futbolcularını, şüphesiz başkanını, teknik direktörünü ve milyonlarca Galatasaray sempatizanı, taraftarı olan insanımızı yürekten kutluyorum, Avrupa'da da büyük başarılar temenni ediyorum."

Hukuk her şeyden üstündür

İstanbul'da yaşayan 150'ye yakın vatandaşın, kentin belli bölgelerinin tapusunun kendilerinde olduğu ve hukuki süreç başlatacakları yönündeki iddialarının gazetelerde yer aldığı ifade edilerek, değerlendirmesi sorulan Arınç, bu konu hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti. Ancak bir avukat olarak konuya baktığında tapu değerini kaybetmemiş ise mahkemelere başvurulabileceğini bildiren Arınç, "Hukuk her şeyden üstündür. Hak, haklının en mukaddes malıdır, vermezlerse alacaksın demişler" ifadesini kullandı.

Suriye'deki olaylar


Suriye'de meydana gelen olayların çok acı olduğunu dile getiren Arınç, özellikle Banyas kasabasında hunharca masum sivillerin hayatına kastedilmesinin büyük bir cinayet olduğunu belirtti.

Arınç, İsrail tarafından Suriye'ye gönderilen füzelerin de Suriye ile İsrail arasındaki başka münasebetleri işaret ettiğini kaydetti.

"Esed yönetiminin Suriye'de kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılması için özel bir komisyon kurulması yönünde talimat verdiği" şeklinde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine de Arınç, "Söylediğiniz konuda hiçbir şey bilmiyorum" yanıtını verdi.

Valiler kararnamesi

Arınç, "Valiler kararnamesi konusunda gelişme var mı?" şeklindeki soru üzerine de "Valiler kararnamesi mi var? Bilgim yok. Bilse bilse Sayın İçişleri Bakanımız bilir, Sayın Başbakanımız bilir. İmzalasaydık, biz bilirdik" karşılığını verdi.

Askerlik süresi kısalmayacak

Şu an itibarıyla askerlik sürelerinin kısaltılmasının gündemde olmadığını kaydeden, Arınç, ''Bugün verdiğimiz bir karar yoktur. Yedek subaylar için şu kadar olacak, er ve erbaşlar bu kadar olacak şeklinde dün, bugün, yarın için bir düzenleme söz konusu değildir" dedi.

Bedelli askerlik konusu

Bülent Arınç, bedelli askerlik konusunda da yeni bir çalışmanın kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi.

Çözüm süreci

Bülent Arınç, çözüm süreci ile ilgili olarak da "Herkes müsterih olsun. Türkiye bir hukuk devleti. Bu süreci de hukuk sınırları içerisinde götürüyoruz. Götürmekte de kararlıyız" dedi.

Teröristlerin Türkiye dışına çıkması konusu ile ilgili olarak Arınç, "Esasen böyle bir sürecin başarıyla sonuçlandığı, hem örgütün alacağı tavırlarda ve davranışlarda hem de eylemlerine son verilmesiyle ve silahların susmasıyla değil, bırakılmasıyla ortaya çıkmış olacak" ifadelerini kullandı.

Arınç, şöyle devam etti:

"Kimse bu konuda, 'işte dün çıkıyorlardı, gördüm. 3 kişi 5 kişi gidiyorlardı' veya Sayın Meclis Başkanımızın, hangi anlamda söylediğini bilemediğimiz 'aslında çıkmıştırlar bile' sözü bizim gündemimizde yok. Olayı yakinen takip ediyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.