SON DAKİKA
Hava Durumu

Belgesini göstereceğiz

Başbakan Erdoğan, MHP'nin 2002'de Merkez Bankası'nı nasıl devrettiğini belgesiyle göstereceklerini belirterek, "Bahçeli iddialarını ispat

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2013 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2013 16:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan, MHP'nin 2002'de Merkez Bankası'nı nasıl devrettiğini belgesiyle göstereceklerini belirterek, "Bahçeli iddialarını ispatlamazsa namerttir'' dedi.





AK Parti Genel Başkanı veBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözlerini eleştirerek, ''Benim dilim o şahsa milletvekili ya da adam demeye varmıyor. Bir müsfette tarafından Bakanımıza, bir hanfendiye, bir eşe, bir anneye ağza alınmayacak ifadelerle saldırı düzenlendi. Bu saldırıyı, bu edepsizliği, bu şenayeti şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum'' dedi.

Taksim'e izin vermeyeceğiz

Erdoğan, bazı sendikaların 1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlama ısrarlarına ilişkin ''Yarın orada İçişleri Bakanlığımız tüm ekipleriyle her türlü tedbiri alacak. Alanda bu tür bir kutlamanın yapılmasına izin vermeyeceğiz. Kazlıçeşme'de kutlamalarını yapsınlar. Sendikalardan ülkem, milletim adına inatlaşma değil, anlayış bekliyorum'' dedi.

Biz Kazlıçeşme'de yapıyoruz, siz neden yapmıyorsunuz?

Erdoğan, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin, "21,5 milyon oy almış parti olarak toplantılarımızı Kazlıçeşme'de yapıyoruz. Siz neden kutlamalarınızı Kazlıçeşme'de yapmıyorsunuz" diye konuştu.

Teröristlerin önünü kesin

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP genel başkanlarına yönelik, ''Sizi rahatsız eden ne, gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü? Kan tutkusu, bu kan sevdası ne? Ölmeyi, öldürmeyi, ölümleri seyretmeyi çok seviyorsanız, sokakları, kalleşçe terörize etmeyi bırakın, gidin dağlara yurt dışına çıkacak teröristlerin önüne kesin'' dedi.

Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın

Erdoğan, millete seslenerek, ''Bizden duymadığınız hiçbir söze ve iddiaya inanmayın. Çıkmış şunu söylüyorlar; 'pazarlık yapılıyormuş', tamamen yalandır, alver süreci varmış, kuyruklu yalandır. Terör örgütü bu süreçte meşruiyet kazanacakmış, tamamen yalandır. Hiçbir kardeşim bu yalanlara inanmasın. Kirli bir savaşın kazanını olmaz, şerefli bir savaşın ise kaybedeni olmaz'' diye konuştu.

Erdoğan,çözüm sürecine ilişkin, "Bu süreç zafer ve yenilgi kavramlarıyla asla tanımlanamaz. Bu sürecin kaybedeni kan aşıkları olacaktır. Bu sürecin kaybedeni, korku ve çatışma siyasetinin genel başkanlarıdır" dedi.

Terör fitnesi bir daha yeşermeyecek

Başbakan Erdoğan, ''Özellikle sabotajlara, tahriklere karşı teyakkuz halindeyiz. Ancak sürecin bu şekilde ilerlemesi, şiddetin son bulması, baharın kalıcı hali gelmesi için de son derece gayretli, son derece kararlıyız. İnşallah bu sürecin, bu baharın geri dönüşü olmayacak. İnşallah bu topraklarda terör fitnesi bir daha yeşermeyecek'' diye konuştu.

İspat edemezsen namertsin

Erdoğan, ''Bizi Bozhöyük'te banka kurtarmak için gizli toplantı yapmakla itham eden Bahçeli, bunu ispat edemezsen namertsin. O ziyaretine gittiğim şahsın şu anda fabrikası var mı? Yoksa bu fabrikayı TMSF sattı mı? Biz işin bu tür takipçisiyiz. Söylüyorum o da Toprak Holding'tir. Yatırımları yerinde görelim diye gittiğimizde oraya da uğradık, yaptığımız görüşme budur'' dedi.

Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek, "2002'de Merkez Bankası'nı nasıl devrettiklerini, bugün Merkez Bankası rezervlerinin nereye ulaştığının belgesini, kaydını göstereceğiz. Bahçeli iddialarını ispatlamazsa namerttir, müfteridir" diye konuştu.

İP Genel Başkanı'nı savunmak sana mı kaldı? 

Muhalefete yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, Dün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ''ağzındaki baklayı'' nihayet çıkardığını belirterek, şunları söyledi:

''Dikkat edin MHP Genel Başkanı, 'bizim İşçi Partisi (İP) ile ittifakımız yok' demiyor. Dün açıklama yapıyor; 'İP Genel Başkanı'nı Silivri'den çıkarın' diyor. Neden? İP Genel Başkanı'nı çok mu özledin Sayın Bahçeli? Gider bir de onu ziyaret edersin. İP Genel Başkanı çıkınca ne yapacaksın, fotoğraf mı çektireceksin? Artık 'photoshop' teknikleri çok ilerledi. Bunu da yapmak mümkün. Çok arzu ediyorsan, İP Genel Başkanı'nın Bekaa Vadisi'ndeki fotoğrafına kendi fotoğrafını monte ettir. Olay bu kadar basit. İP Genel Başkanı'nı savunmak sana mı kaldı? Bu mu senin milliyetçilik, ülkücülük anlayışın? Biz bu tezgaha gelmeyiz. Biz bu tahrikleri boyun eğmeyiz'' diye konuştu.

Zaten böyle bir şey kalmadı

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısına işaret ederek, şunları kaydetti:
''Bugün yine konuşuyor. Bahçeli'nin şu ifadesi çok anlamlı. 'BOP'un Başkanı veya Eşbaşkanı' diyor. 'Bunlarla ne tür anlaşma içerisine girdi' diyor. Gazeteciler bir sorsunlar, şu 'BOP nedir veya içeriğinde ne vardır' diye. İnanın bilmez. Bunu ciddi söylüyorum. Bilmez. Ortada artık zaten BOP diye bir şey kalmadı. Büyük Ortadoğu Projesi diye isimlendirilen bu proje... Ki Sayın Bush döneminde adımı atılmıştır. Başlamasıyla bitişi bir olmuştur.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.