SON DAKİKA
Hava Durumu

Bir tek vergi dairesini bulamıyorlar

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ''arama motorlarının, vergi daireleri dışında herşeyi bulabildiğini'' söyledi, ''Bu ülkeden para kazanan

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2013 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2013 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, ''arama motorlarının, vergi daireleri dışında herşeyi bulabildiğini'' söyledi, ''Bu ülkeden para kazanan mutlaka bu ülkenin payını vermeli'' dedi.


 
 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilişim sektörü sivil toplum örgütleri değerlendirme toplantısında,2012'de kamu kuruluşlarının bilişim projelerine 2,6 milyar lira bütçe ayırdığını belirtti. Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

''Bu bütçe bu yıl 3 milyar lirayı geçiyor. Seneye bu 4'ü de geçecek. Yıllar geçtikçe bilişime ayrılması gereken kaynak gittikçe artıyor. Peki bu kaynağı etkin kullanabiliyor muyuz? Bu kaynaktan Türk insanının akıl teri ne kadar payını alıyor? Bu soru önemli... Asıl çalışmamız gereken yer burası. Türkiye'ye 4 milyar liralık akıllı telefon geldi. Bununla ilgili kamuoyunda bir şey söyleyince bana en acımasız eleştiriyi yine bilişimciler yaptı. (Bu şirketler, arama motorları, herşeyi arayıp buluyor vergi dairesini bir türlü bulamıyor) deyince (Sen Maliye Bakanı mısın?) diye bilişimcilerden tepki aldım.

Neyin yanındayız. Neyin karşısındayız. Nerede durmamız gerektiğini çok iyi düşünmemiz lazım. Benim kimsenin ticareti ile işi ile derdim yok. Bu ülkeden para kazanan, bu ülkeyi pazar olarak gören mutlaka bu ülkenin hakkı olan payı vermesi lazım. Derdim bu...4 milyar lira mal giriyorsa buraya, bu ülkeden 4 milyar lira para çıkıyorsa, toplam elektronik için bu ülkeden 15 milyar lira para çıkıyorsa, en az başlangıç için 1,5 milyar liranın kalması lazım. Vergiyi konuşmuyorum. Katma değer... Bunu istemeye hakkımız var.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.