SON DAKİKA
Hava Durumu

Bizim kurtarıcıya ihtiyacımız yok

Başbakan Erdoğan, TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açılışında sokak eylemlerini destekleyen CHP'ye ser

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2013 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2013 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bizim kurtarıcıya ihtiyacımız yok
Başbakan Erdoğan, TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açılışında sokak eylemlerini destekleyen CHP'ye sert çıktı. Erdoğan konuyla ilgili 'elimizde çok açık deliller var' dedi.

Başbakan Erdoğan, CNR Fuar Merkezinde düzenlenen TÜMSİAD Uluslararası Kobi Şurası ve TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı'nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan: ''Reyhanlı'daki eylemleri gerçekleştirenler CHP'ye rehberlik edenlerdi. Sokak eylemlerinin arkasında da CHP ve bunlar varelimizde çok açık deliller var'' dedi.


ONLARIN TUZAĞINI ALLAH BOZACAK

Hiçbir şey moralimizi bozmayacak. Onlar tuzak kuracak. O tuzağı önce Allah sonra halk bozacak. Onların tuzağı varsa Allah'ın da bir tuzağı vardır. Biz bunlar gibi aldatanlardan olmadık.

Türkiye'nin büyümesine engel olan tuzakların hepsi tek tek bozuluyor. 12 Eylül darbesi nedeniyle çok ağır bedeller Ödedi. 12 Eylül öncesindeki tüm birikimleri heba etti.

GENÇLERE ANLATMAMIZ GEREKİYOR

27 Mayıs zihniyeti değişmediği için bugün bile bazı ruhlara nüfuz ediyor. Bugün o karanlık tarihleri gençlerimize anlatmamız gerekiyor. Gençlerin bu karanlıklar sonrası Türkiye'nin nasıl zorluklar yaşadığını bilmeleri gerekiyor. Sokaklarda ellerinde molotof kokteyli taşıyanlar o günleri iyi anlatmamız gerekiyor.

"MENDERES'E DE AYNISINI YAPTILAR"

Geçenlerde arşiv taraması yaptım. 27 Mayıs'ta atılan manşetleri gördüm. Bugün atılanlardan inanın hiçbir farkı yok. Demokrasi sadece sandık değildir diyorlar, Gidin araştırın. Menderes'e de aynı şeyi söylediler. Bugün bize kalkıp sizi biz bile kurtaramayız diyorlarsa, aynı şeyin Menderes'e söylendiğini göreceksiniz. Kefenini alıp yola çıkanlar için kurtarılacak bir şey değildir. Bizim kurtarıcıya ihtiyacımız yoktur.

ÜLKEMİZİN REFAHINI KİMSE BOZAMAYACAK

Gezi'de aynısını yapmadılar mı, gençler şöyle dövülüyor diye. Bugün aynısını yapmadılar mı?

Hukuk içinde özgürlüklere sınırsız saygımız var. Ama hukuk dışında başkalarının özgürlük alanlarına müdahale edilirse, tüm güvenlik güçlerimizle biz de hukukun verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanırız. Çünkü ülkemizin refahını, huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur.

O BAYAT SENARYO BAŞARILI OLMAYACAK

Eğer kamu düzenini bozmaya yeltenen varsa, kusura bakmasınlar. Karşısında kamu düzenini sağlamakla görevli olan güvenlik güçlerini bulurlar. Bugün demokrasiye sahip çıkan bir millet var. O bayat senaryonun Türkiye'de başarı sağlama imkanı kalmamıştır bunu bilmeleri lazım. Türkiye artık güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir ülke konumuna yükselmiştir. Bir avuç elitin, seçkinin dayatmalarda bulunduğu bir ülke değil burası.

DEMOKRASİNİN KESİNTİYE UĞRAMASINA İZİN VERMEYİZ

Bu millet CHP'ye ebediyen iktidar vermeyecektir.  Bu millet darbeye çanak tutanları iktidara taşımamıştır. Bizler Allah'ın izniyle bu ülkede demokrasinin kesintiye uğramasına izin vermeyeceğiz.

Azınlığın çoğunluğa zulm ettiği bir dönem yaşanmayacak. küçük azınlığın Türkiye'ye zarar vermesi mümkün değildir. Bu ülkenin sahibi artık bu millettir.

DEMOKRATİLEŞME PAKETİNİ HAFTAYA AÇIKLAYACAĞIZ

Çoğunluklar azınlıkların haklarına saygı duyacak. Önce sandık sonrasında istişare ve konuşmayla çözeceğiz.

Dün saatlerce yeni demokratikleşme paketini görüştük. Önümüzdeki hafta demokratikleşme paketini açıklayacağız. 76 milyonun bir beraber yaşayacağı, herkesin yaşam tarzına saygı göstereceği bir ülke inşaa edeceğiz.

SOKAK EYLEMLERİNİN ARKASINDA CHP VAR

Ana muhalefete sesleniyorum. Suriye'de çocuklar katlediliyor, herşey yakılıp yıkılıyor, nerdesiniz? Reyhanlı'daki eylemleri gerçekleştirenler CHP'ye rehberlik edenlerdi. Sokak eylemlerinin arkasında da CHP ve bunlar var. Elimizde çok açık deliller var.

Sandıktan çıkamayacağını anlayanlar. Artık sokaktaki eylemlere sarılıyor. Sabredin 6 ay kaldı. Sokak eylemlerini CHP milletvekilleri körüklüyor. CHP genel başkanı da buna göz yumuyor. CHP'nin gözü dönmüş milletvekilleri polise taş atıyor.

CHP'nin de CHP'yi kukla haline getiren örgütlerinde şiddetine göz yummayacağız. Tek başımıza da kalsak mazlumun hakkını savunacağız.  Kirli senaryolara aldırmadan yolumuza bakacağız.

haber7

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.