SON DAKİKA
Hava Durumu

'Böcek'te ikinci dava başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin FETÖ üyesi ve yöneticisi olmakla su

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2016 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2016 13:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Böcek'te ikinci dava başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin FETÖ üyesi ve yöneticisi olmakla suçlanan 11 sanığın yargılandığı dava görülmeye başlandı.
 

 

Kamuoyunda "böcek" adıyla bilinen soruşturma kapsamında açılan ikinci davanın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmasına, sanıklar Hasan Akın, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, Gökhan Zıvıl, Hamza Turhan ve bir başka davadan tutuklu olan İlker Usta, Sedat Zavar ile avukatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları Hüseyin Aydın ve Muammer Cemaloğlu katılıyor. Duruşmada, kimlik tespitinin ardından söz alan sanıklardan Ömer Altıparmak, "Yaptığım görevler açından terör örgütlerinin hedefi durumundayım. Adresimin gizli tutulmasını istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı ve MİT Müşteşarlığını ilgilendiren açıklamalarda bulunacağım. Bu sebeple seyirci konumundakilerin kimler olduğunu bilmiyorum. Bunun için duruşmanın gizli yapılmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Cumhuriyet savcısı, görüşünde, yasal şartların oluşmadığından talebin reddini istedi. Mahkeme, ara kararında, Altıparmak'ın savunmasının gizli oturumda alınmasına, diğer sanıkların beyanı alırken duruşmanın açık yapılmasını kararlaştırdı. Duruşmada, sanıkların beyanı alınıyor. İddianamede Zavar, Özdoğan ve Palaz, FETÖ yöneticiliği, diğer şüpheliler de örgüt üyeliğiyle suçlanıyor. Sanık Akın'ın "askeri ve siyasi casusluk" suçundan da cezalandırılması isteniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.