SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozdağ: Adli yıl açılışında yokuz

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Baro Başkanı Metin Feyzioğlu'nu adli yıl açılışına davet etmesini değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.08.2014 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.08.2014 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozdağ: Adli yıl açılışında yokuz
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun Baro Başkanı Metin Feyzioğlu'nu adli yıl açılışına davet etmesini değerlendirdi.

 

Toplantıya seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra hükümetin de katılmayacağını belirten Bozdağ, "Yargıtay, Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir" dedi.

Bozdağ şöyle konuştu:

Yargıtay Başkanı istişare etti kendi karar vermedi, Başkanlar Kurulu'nun kararına uydu. Ben bu yapılanı doğru görmüyorum, Yargıtay Başkanı Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile Barolar Birliği Başkanı'nı değiştirmiştir. Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir. Ben bunu ciddi bir nezaketsizlik olarak görüyorum. Böyle bir açıklama yaptıktan sonra, devletin başı olan Cumhurbaşkanı, bütün devlet organlarının birliğini beraberliğini temsil ediyor. Böylesi bir tavır ortaya konmuş. Bu tavır yeni de değil. Esasında Danıştay'daki olaydan sonra bunun değerlendirilmesi lazım. Yargıtay'ı buna zorlayan bir düzenleme yok, bu tamamen Yargıtay'ın kendi aldığı bir karar, bir teamülü var. Bu teamülü nasıl koyduysa öyle de değiştirebilir ama benim gördüğüm kadarıyla Yargıtay Başkanlar Kurulu bunu değiştirme yoluna gitmemiştir. Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliği Başkanı'nı tercih etmiştir. Hayırlı olsun diyoruz. Türkiye bugüne kadar Yargıtay tarafından böyle bir duruma düşürülmemiştir. Cumhurbaşkanımızın olmadığı bir yerde Başbakanımızın, Adalet Bakanı'nın olacağını tahmin etmiyorum. Cumhurbaşkanı'nın olmadığı bir yerde biz de olmayız.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ak Parti kongresinin yapıldığı Ankara Arena'da A Haber'in 'Kongre Özel' yayınına konuk oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.