SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozdağ: 'Korkan değil, milletine güvenen anayasa'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Maalesef muhalefetin sesini yükseltmediği konuda, Türk milleti sesini yükseltiyor." dedi.     Bozda

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozdağ: 'Korkan değil, milletine güvenen anayasa'
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Maalesef muhalefetin sesini yükseltmediği konuda, Türk milleti sesini yükseltiyor." dedi.
 

 

Bozdağ, ATO Congresium'da, Türkiye Anayasa Platformunca düzenlenen "Yeni Anayasa İçin Hep Birlikte" temalı programda yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'de yeni anayasanın gerekliliğini ifade etmeyen siyasi parti, STK ya da herhangi bir insanın bulunmadığını, herkeste ve her kesimde yeni anayasa konusunda toplumsal bir mutabakat  söz konusu olduğunu ifade etti. Bozdağ, normal bir dönemde yeni bir anayasa yapmaya ihtiyaç bulunduğuna işaret ederek, mevcut anayasanın, bir toplumsal sözleşme değil, esasında bir darbe sözleşmesi olduğunu belirtti.

 
"KORKAN ANAYASA DEĞİL..."
"Bu anayasanın temel felsefesi içerisinde yasama, yürütüme, yargından daha da kötüsü aziz milletimizden korku vardır" diyen Bozdağ, anayasanın her maddesi, her paragrafı, her nokta ve virgülünün, 'devleti millete karşı tahkim etme anlayışıyla, milleti tehlike ve tehdit gören bir anlayış çerçevesinde, tehlike ve tehdidi bertaraf etme psikolojisiyle' inşa edildiğinin görüldüğünü ifade etti. Bakan Bozdağ, Türkiye'de yeni anayasanın güven üzerine; öncelikle millet, yasama, yürütme, yargı ve herkese güven üzerine inşa edilme gerekliliğinin ortada olduğunu bildirdi. Bozdağ, "Korkan anayasa değil, korkak anayasa değil aksine milletine güvenen, milletine dayanan, özünü milletin iradesinden alan millet sözleşmesine Türkiyemizin ihtiyacı vardır" diye konuştu.

 
"EN İYİ SİSTEM"
Türkiye'nin, hükmet sistemi tartışmalarından korkmaması gerektiğine değinen Bozdağ, anamuhalefet partisi ve diğer muhalefet partilerinin, başkanlık sistemini tartışmaktan korktuğunu bildirdi. Bozdağ: "Neden korkuyorlar?' diye baktığımızda, esasında bu sistemin milletimiz tarafından öğrenilmesinden korkuyorlar. Çünkü tartışıldığında millet dönüp, 'Siz neden buna karşı çıkıyorsunuz' diyerek, onları sigaya çekeceklerinden (sorgulamak) endişe ediyorlar. Esasında Türkiye'de hepimizin arzu ettiği, yasama ve yürütmenin birbirinden tam ayrı, birbirine karşı tam bağımsız olduğu siyasi istikrarı olan, güçlü iktidarı kuran, iyi yönetimle milletin huzur ve refahını daha güçlü bir şekilde tesis eden bir hükümet sistemi arayışıdır. Dünyada bunu en iyi tesis eden yegane sistem, başkanlık sistemidir." açıklamasında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.