SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozdağ'dan Sarraf açıklaması

Adalet Bakanı Bozdağ, Rıza Sarraf'la ilgili hadisenin paralel yapı tarafından bayağı bir körüklendiğini belirterek, "Dört köşe olmuş durumdala

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozdağ'dan Sarraf açıklaması
Adalet Bakanı Bozdağ, Rıza Sarraf'la ilgili hadisenin paralel yapı tarafından bayağı bir körüklendiğini belirterek, "Dört köşe olmuş durumdalar, bu işin servisini yapıyorlar." dedi.
 

 

 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Adalet Komisyonu'nda Cezai Konularda Uluslararası Adli İşbirliği Kanunu Tasarısı görüşmelerinde CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın, "Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ile Rıza Sarraf'ın ABD'de tutuklanmasına" ilişkin sorusunu yanıtladı.


Bozdağ, "Konuştuğum zaman 'Adalet Bakanı niye konuşuyor?' Konuşmadığım zaman 'niye konuşmuyor?' Yargıda bir şey oluyor, hesabı benden soruluyor; yargıda bir şey olmuyor onun hesabı da benden soruluyor. Bir yandan 'yargı bağımsız olsun' deniyor, öte yandan 'bunlara niye müdahale etmiyorsunuz.' deniyor. Ben şimdi hangisini yapacağım? Benim böyle bir yetkim var mı?" diye sordu.


Bakan Bozdağ, bu soruşturmalara ve yargılamalara ilişkin herkesin bir görüşünün olacağını ve bunu hukuka göre ifade etmenin herkesin hakkı olduğunu kaydetti.



"Paralel yapı dört köşe olmuş durumda"

Rıza Sarraf'la ilgili hadisenin paralel yapı tarafından bayağı bir körüklendiğine dikkati çeken Bakan Bozdağ,  "Dört köşe olmuş durumdalar; keyiflerinden gazetelerde, televizyonlarda bazı muhalif çevreler... Bu işin servisini onlar yapıyor. Her yerde adeta bayram ilan ettiler. 'Buradan Türkiye'ye, Hükümete bir zarar gelecek, Cumhurbaşkanına bir zarar dokunacak.' Yani bu memleket, Hükümet, Türk milleti, Cumhurbaşkanı zarar görsün diye, şimdiden bayramın arifesi ilan ettiler. Zarar görürse de herhalde bayramı kutlayacaklar." şeklinde konuştu.



"Bizim özel bir takibimiz, herhangi bir endişemiz yok"

Bu hadisenin ABD'de olan bir hadise olduğuna işaret eden Bozdağ, ABD'deki yargı makamlarının bununla ilgili, kendi hukukları çerçevesinde adli süreç işlettiğini bildirdi.


Bozdağ, şunları kaydetti:


"Bunun takibini yapmak isteyen gider ABD'ye yapar. Onların hukukuna uygun bir biçimde, ABD kendi yargılamasını yapar, onların hukukuna uygun bir biçimde ne olacak ne bitecek hep beraber görüyoruz. Bütün bu hadiseyi Türkiye'ye bağlama, oradan Türkiye'ye bir zarar çıkması için bazı çevreler özel bir gayret sarfediyor, biz onları tanıyoruz, biliyoruz. Onlar bu memleketin zarar görmesi için her şeyi yapacak tipler. Ne olacağını hep beraber göreceğiz. Bizim özel bir takibimiz yok, herhangi bir endişemiz yok. Türkiye yaptığı bütün işleri, bugüne kadar Anayasa ve hukuka göre yapmıştır, İran'la ilişkiler dahil. Bundan sonra da Anayasa, hukuk, uluslararası hukuk çerçevesinde doğru olanları bu milletin yararına olacak bir biçimde yapmaya devam edecektir. Hep beraber göreceğiz ne olacağını."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.