SON DAKİKA
Hava Durumu

Bozkır: 'Müsamaha göstermemiz mümkün değil'

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "Hangi dini, etnik ve mezhebi kimliğe karşı olursa olsun herhangi bir nefret söylemine müsamaha göstermemiz mü

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bozkır: 'Müsamaha göstermemiz mümkün değil'
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, "Hangi dini, etnik ve mezhebi kimliğe karşı olursa olsun herhangi bir nefret söylemine müsamaha göstermemiz mümkün değildir" dedi.
 

 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü dolayısıyla Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonundaki etkinlikte yaptığı konuşmada, modern uygarlığın vahşi barbarlığın antitezi olmadığının 1930’larla ortaya çıktığını söyledi. AB’nin örnek bir barış projesi olarak ortaya çıktığını vurgulayan Bozkır, “Son yıllarda Avrupa'nın çeşitli yerlerinde ırkçı saldırılarda büyük artış olduğunu üzüntüyle gözlemliyoruz. Yakın dönemde antisemitizm hastalığının kendisine yeni dostlar devşirmiş olduğunu ve İslamofobi ile yabancı düşmanlığı gibi iki olgunun ortaya çıktığını görüyoruz. Çok kültürlü toplum ve birlikte yaşama geleneğinin devam ettirilebilir olmasına yönelik şüpheler ve aşırı sağ partilerin yükselişi gelecek için kaygıları artırmaktadır. Salgın hastalık olarak nitelendirebileceğimiz ve dünya genelinde artmakta olduğunu müşahede ettiğimiz antisemitizm, İslamofobi ve yabancı düşmanlığının zaman zaman ülkemizde de bazı marjinal çevrelerde etkili olduğunu maalesef gözlemliyoruz. Hangi dini, etnik ve mezhebi kimliğe karşı olursa olsun herhangi bir nefret söylemine müsamaha göstermemiz mümkün değildir." dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.