SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu alçak terör eyleminin arkasındaki kişileri ortaya çıkaracağız

Başbakan Yıldırım, "Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türl

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2016 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2016 00:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu alçak terör eyleminin arkasındaki kişileri ortaya çıkaracağız
Başbakan Yıldırım, "Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir." dedi.

Başbakan Yıldırım, "Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Sayın Andrei Karlov, bugün Türkiye - Rusya münasebetlerini ve geçmişini konu alan resim sergisini ziyaretinde kürsüde konuşmasını yaparken silahlı saldırıya uğramış ve tüm çabalarımıza rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Güvenlik güçlerimiz, saldırganı etkisiz hale getirmişlerdir. Büyükelçinin yanı sıra sergide bulunanlardan biri yabancı uyruklu üç kişi yaralanmıştır. Yaralıların tedavisi sürmektedir."  dedi.


"Geçtiğimiz hafta Moskova'da yakından çalışma imkanı bulduğumuz bu değerli Büyükelçiyi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz." diyen Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:


"Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir."



'Türkiye ile Rusya ilişkilerinin zarar görmesine izin verilmeyecek'

Başbakan Binali Yıldırım, Rus Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, yaşanan bu menfur olayın Rusya ile Türkiye arasında devam eden ve gelişmekte olan ilişkileri bozmaya yönelik olduğunun altını çizerek, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin zarar görmesine izin verilmeyeceğine ve terörün tuzağına düşülmeyeceğine dikkati çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.