SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu iş bitecek!

Son 1 yılda 7 bini aşkın teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki duracak mıyız. Hayır, durmayacağız. Bu i

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bu iş bitecek!
Son 1 yılda 7 bini aşkın teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki duracak mıyız. Hayır, durmayacağız. Bu iş bitecek. Ya olacak, ya olacak. Bu ülke huzura kavuşacak” dedi.
 

 

Yenişafak'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde DEİK bünyesindeki iş adamları ve büyükelçilerle iftarda bir araya geldi. Burada misafirlerine seslenen Erdoğan, terör, ekonomi, Suriye ve Birleşmiş Milletler'in çarpık yapısına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı özetle şunları kaydetti:

DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR

Genel olarak, Birleşmiş Milletler özellikle de Güvenlik Konseyi, sağlıklı çalışmıyor. Bundan dolayı, 'dünya beşten büyüktür' diyorum. Zira, dünyayı 196 ülkeyi, biz beş ülkenin dudakları arasına mahkum edemeyiz. Hatta bir ülkenin dudakları arasına mahkum edemeyiz.

iNSANLIĞA SAHİP ÇIKALIM

Suriye'de son 6 yılda hayatını kaybeden insanların sayısı yarım milyonu aştı. Evlerinden, yurtlarından ayrılanların sayısı 12 milyonu, başka ülkelere sığınmak zorunda kalanların sayısı da 3 milyonu Türkiye'de olmak üzere 5 milyonu geçti. Bütün Ortadoğu ve İslam dünyası zor bir dönemden geçiyor. Açlıktan bitap bir şekilde önündeki defter yaprağına bir an önce ölmeyi ve cennete gidip yemek yemeyi dileyen yazılar yazıp, tabut resmi yapan Suriyeli kız çocuğunun acısını yüreklerimizde hissetmek zorundayız. Buradan siz büyükelçilerin huzurunda tüm dünyaya seslenerek diyorum ki, gelin insanlığımıza birlikte sahip çıkalım. Zulme rıza göstermeyelim.
Terör yüzünden 600'e yakın vatandaşımızı kaybettik. Bu operasyonlar esnasında içeride ve dışarıda yaklaşık 7 bini aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Duracak mıyız? Hayır durmayacağız, bu iş bitecek. Ya olacak, ya olacak. Bu ülke huzura kavuşacak. Bu milletin huzurunu kaçırmaya kimsenin hakkı yoktur. Devletin görevi can güvenliğini sağlamaktır. Devlet de bu görevini yapmaktadır. Bu teröristler ya silahlarını betona gömecekler, bunu yapmıyorlarsa ülkeyi terk edip gidecekler, başka çıkış yok.

BATIYA PYD UYARISI

Bununla ilgili mücadeleyi ülkemizde verdiğimiz gibi bir gerçeği de söylemek zorundayım, Suriye'deki terör örgütü PYD... Bunlarda ülkemiz için bir tehdit oluşturuyor. Onlara karşı koalisyon güçleri ile sürdürdüğümüz bir mücadele var. Bu mücadeleyi de kararlılıkla sürdüreceğiz. Bizim Güneyimizde bir terör örgütünün yapılanmasına asla müsaade edemeyiz. Bunu da dostlarımızdan bekliyoruz, yaklaşımlarını gözden geçirmelerini bekliyoruz.

 

 

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.