SON DAKİKA
Hava Durumu

Burhan Kuzu: Kürtçe eğitim şeytana uymaktır

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu: Başbakan'ın 'Başkan' olması fedakarlıktır,vatanperverliktir. Kürtçe eğitim şeytana uymaktır.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2012 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2012 19:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu: Başbakan'ın 'Başkan' olması fedakarlıktır,vatanperverliktir. Kürtçe eğitim şeytana uymaktır.

TRT Türk’de Ömer Şahin’le “Görüş Farkı” programına konuk olan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’dan çarpıcı açıklamalar. Kürtçe eğitimi ‘şeytana uymak’ olarak değerlendiren Kuzu,’Bu memleketi böler’ dedi.Anayasa çalışmalarını anlatırken, ‘ Yarın BDP her zaman ki gibi şeytana uyarda anadilde eğitim isterse ne olacak?”diye soran Kuzu, ”Anadilde eğitim şeytana uymak mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:”

“Yani memleket bakımından ben öyle görürüm. Çünkü bu memleketi o böler. Her türlü özgürlük tamam bakın Amerika bunu bir kez denedi, Bir eyaletinde denedi, İspanyolcanın yoğun olduğu bir yerde iki sene uyguladı baktı ki eyalet elden gidiyor hemen İngilizce eğitimine tekrar döndü. Eğitim dili böler. Bu budur yani. Dolayısıyla her türlü özgürlük tamam ama bunu ayrı tutmak Başbakan da biliyorsun bunu çok net olarak vurguladı.”

Başbakan’ın Başkanlık istemesi fedakârlık

Daha önce ABD Başkanı için “Zavallı Obama” diyen Burhan Kuzu,sözlerine açıklık getirdi. Türkiye , İtalya , Almanya gibi parlamenter sistemde Başbakan olanların daha güçlü olduğunu savundu.Türkiye’de yasama ve yürütmenin Başbakana bağlı olduğunu söyleyen Kuzu, Başbakan Erdoğan’ın “Başkan” olmasının fedakarlık olacağını öne sürdü:”Başbakanımız demek ki ne kadar vatanperver ki onu istiyor. Özal, Demirel,Çiller en zayıf zamanlarında bunu istedi. Ama biz en güçlü zamanımızda istiyoruz.Bu bir vatanperverliktir,özveridir.

Raporu çöpe atmak milli refleks

AB İlerleme Raporu’nu niye çöpe attığını da anlatan Burhan Kuzu,AB Derneği’ne üye olduğunu itiraf etti. Türkiye’de AB derse veren birkaç hocadan biri olduğunu söyleyen Kuzu,tavrının AB’ye değil haksızlığa olduğunu kaydetti. ‘AB’nin bir gün sonra Nobel alacağını bilseniz tavrınız ne olurdu?” sorusuna Kuzu’nun yanıtı:

“Gene atardım. Ben çünkü Avrupa Birliğini çöpe atmıyorum ki. Benim attığım yazdığı son rapor. Dolayısıyla ben 15 rapor yayınlamış 14’ünü atmıyorum da niye bunu atıyorum canım. Durup dururken aklımdan zorum mu var. Bu bir milli reflekstir. Avrupa Birliği’ne körü körüne tapanlar beni eleştirmeye kalkıyorlar. Avrupa Birliği’nin zerre kadar hatası olduğunu kabul etmiyorlar. Böyle teslimiyetçi bir şeye taraf olamam” oldu.

Referandum ‘Hayır’ çıksa AK Parti kapatılacaktı

Türkiye’nin reform paketlerini çıkarmasında Avrupa Birliği’nin zorlamalarının etkisi olduğunu kabul eden Burhan Kuzu,yüzde 58 ‘evet’ oyu ile kabul edilen 26 maddelik referandum paketine ilişkin ilginç bir iddiada bulundu. Kuzu, “Yüzde 58 ret çıkmış olsaydı, bugün ne Ak Parti vardı, ne efendim başka bir tablo vardı. Bu parti bin kez kapatılmıştı. Dolayısıyla biz yaşadıklarımızı biliriz.Aynen aynen bütün hazırlıklar vardı. Dolayısıyla Allah bu milletten razı olsun. Aziz millet, leziz millet, necip millet yüksek bir feraset gösterdi. Tokat gibi çarptı yüzüne belli bir kesimin ve yüzde 58 ile çok şükür bunu aldık bu kadar.”

Davul da bizde, tokmak da

Referandum paketinin asker-sivil ilişkilerini dengelediğini söyleyen Kuzu, “Efendim bu güne kadar neydi? Davul siyasetçinin sırtında tokmak askeriye sivil bürokrasinin elinde. Bir kısmı yargının elinde, bir kısmı askerin elinde, bir kısmı başka birilerin elinde. Şimdi onları epeyce topladık biz. Bir iki yerde var mı bilememem unuttuğumuz. Ama önemli ölçüde bu tokmaklar geldi. Davul kimdeyse tokmak da onda. Fakat bu tokmak alınmayacak anlamına gelmez…”

Asker, bizi uyutup gece 3’te geliyor

Burhan Kuzu, darbe tehdidinin ortadan kalkması için askeri müfredatın değişmesi gerektiğini söyledi. Askerlere verilen eğitimin kanundan daha önemli olduğunu söyleyen Kuzu, “İşin bam teli de burası bana sorarsan. Kanun manun koruma onlar elbette olacak ama onlara güvenerek… Adam zaten gece üçte geliyor. Seni uyuttuktan sonra geliyor. Niye gündüz gelmiyor? Gündüz gelmesi lazım. Ben geliyorum demesi lazım. Millet tam derin uykuya daldı mı geliyor, sabahleyin bir bakmışın asker dolaşıyor. Yani hak olsa uyutmadan gelmesi lazım.

Genelkurmay, derhal Milli Savunmaya bağlanmalı

Demokrasilerde sivillerin önde, askerlerin arkada olduğunu vurgulayan Burhan Kuzu, Genelkurmay Başkanı’nın bir an önce Milli Savunma Bakanı’na bağlanmasını istedi:” Bu sistem derhal değişmeli. Neticede Avrupa ülkelerinin hiçbir tanesinde yok. Bilmiyorum bu yeni anayasada olur mu olmaz mı? Hemen acele bugün konumuz olmadığı için seçime yetişecek bir şey de değil bu. Belki arkadaşlarımız hazırlık komisyonunda muhtemeldir ki bunları dikkate alacaklardır. Yani öyle olmalı.”

18 yaşta vekillik Sev-Genç’lileri siyasete ısındırmak için

Milletvekili seçilme yaşını 18’e indiren düzenlemenin arka planında ‘Sev-Genç’ olarak nitelenen 12 Eylül’ün siyasette soğuttuğu gençleri kazanmak olduğunu da söyleyen Burhan Kuzu, “ 80 sonrası apolitik bir gençlik oluştu. Şimdi bu gençler memleket meselelerine biraz eğilsin isteniyor. Heveslendirme de olabilir. Türkiye’nin meselesi hamburger yemek filan değil,bunları da düşünmeleri lazım’

RADİKAL
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.