SON DAKİKA
Hava Durumu

Burhan Kuzu,Başkanlık Sistemini Anlattı

AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, "Biz içinde başkanlık modeli olan yeni bir anayasayı mutlaka referanduma göt

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2016 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2016 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Burhan Kuzu,Başkanlık Sistemini Anlattı
AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, "Biz içinde başkanlık modeli olan yeni bir anayasayı mutlaka referanduma götürmek istiyoruz. Biz referandumsuz rakamı bulsak bile mutlaka halkın görüşünü almak isteriz" dedi.

 

 
AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK üyesi Prof. Dr. Burhan Kuzu, 'Her Yönüyle Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa Kavramı' konulu konferans ve kendisine verilecek fahri doktora töreni için Pamukkale Üniversitesi'ne geldi. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Burhan Kuzu, yeni anayasa referandumu ve başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kuzu, "Bizim bir anayasa hazırlığımız var. Birkaç ay içinde bu anayasa hazırlığı tamamlanır diye düşünüyoruz. Ardından bunu tartışmaya açacağız. Komisyondan geçince de genel kurula getireceğiz. Bu konuda sayı sorunumuz var. 316 vekilimiz var. 14 vekilin tamamlanması gerekir. Gizli oylamada muhalefetten destek gelir mi gelmez mi ya da bizden fire olur mu bilmiyoruz. Oradan geçerse referandum gözükür. Ancak oradan geçmezse millete verdiğimiz sözü yapmış oluruz. Referandum için meclisten geçmesi gerekir. Anayasa yapmak için yeni bir seçim çalışmamız ise yok. Biz içinde başkanlık modeli olan yeni bir anayasayı mutlaka referanduma götürmek istiyoruz. Biz referandumsuz rakamı bulsak bile mutlaka halkın görüşünü almak isteriz" dedi.

BURHAN KUZU'YA FAHRİ DOKTORA
Daha sonra kongre salonuna geçen Burhan Kuzu konferans verdi. Programa, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye başkan yardımcısı Ali Değirmenci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, eski milletvekilleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Burhan Kuzu'ya cübbesini giydirip fahri doktorayı takdim etti.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNİ LİDERLER KENDİSİ İÇİN İSTİYOR SÖZÜ DOĞRU DEĞİL"
Doktora töreninin ardından konferansa başlayan Prof. Dr. Burhan Kuzu, Başkanlık Sistemi ile ilgili bilgi verdi. Kuzu, "Hiçbir sistem bizim babamızın oğlu, halamızın torunu değil. Bunu şu yüzden söylüyorum. Başkanlık sistemini kendisi için istiyor falan deniyor. Eskiden Özal için söylerlerdi şimdi Tayyip Bey için söylüyorlar. Bu laf çok basit kalıyor. İnsanlar bunu mezara mı götürecek? Adam zaten Cumhurbaşkanı olmuş. Meseleyi sığ bir alana çekip orada boğmak doğru değil" dedi.

"KOALİSYON GEÇİMSİZLİK DEMEK"
Konuşmasında koalisyon hükümetlerini eleştiren Kuzu şunları söyledi: "Sürekli bankaların hortumlanması oluyordu. Nasılsa para devletin. Burada hantal bir yönetim vardı. 42 tane bakan vardı. Allah'tan korkun be. Bu masraf, bürokrasi, geçimsizlik demektir. Bunlarla toplantı bile yapamazsın. Bakanlar arasında güven olmadığı için işler yürümüyordu. Seçim gelince hemen koalisyondaki partiyi satıyorlardı. E dün kankaydınız ne oldu? Bizim bu coğrafyada koalisyon yürümüyor. 93 yılda 64 hükümet kurulmuş. Normalde bu kadar hükümeti 256 yılda kurmamız gerekirdi."
"Başkanlık sisteminde yüzde 10 barajı kalkacak" diyen Kuzu "Baraj sıfır olacak. Belki yüzde 1'lik bir baraj olur. Çok fazla dağılım olmasın diye. Bugünkü parlamenter modelde kuvvetler ayrılığı yok. Adı var kendisi yok. Buralarda düzelme olacak" ifadelerini kaydetti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.