SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Milletvekili Gözgeç, 'Afrin'e destek vermeyen haindir'

- AK Parti Bursa Milletvekili ve Ak Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Emine Yavuz Gözgeç, 170 sözde aydının Afrin operasyonuyla ilgili me

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2018 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Milletvekili Gözgeç, 'Afrin'e destek vermeyen haindir'
- AK Parti Bursa Milletvekili ve Ak Parti İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Emine Yavuz Gözgeç, 170 sözde aydının Afrin operasyonuyla ilgili mesajına tepki göstererek, "Milletimiz yek vücut olmuşken, böyle bir operasyona destek verirken ve bu operasyon tamamen terörle mücadele kapsamındayken; sözde aydınların böyle bir bildiri yayınlaması en basit ifadeyle kendi halkına, kendi milletine yabancılaşmadır. Daha ağır bir ifadeyle de hainliktir" dedi. 

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, İhlas Haber Ajansı (İHA) Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş'i ziyaret etti. Afrin operasyonu hakkında bilgiler veren Gözgeç, "Biz sınır güvenliğimizi sağlamak için ve oradaki PKK, PYD, YGP terör örgütleriyle o bölgeyi temizlemek ve o bölgedeki halkın güvenliğini sağlamak için bir operasyon yapıyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin daha önce almış olduğu terörle mücadele konusunda kararlar var. Hem bu kararlar ışığında, hem de BM sözleşmesinin 51. Maddesinde meşru müdafaa hakkı düzenlenmiş. Türkiye hem meşru müdafaa hakkını kullanıyor, hem de kendi halkının güvenliğini terörle mücadele kapsamı içerisinde sağlıyor. Bunu yaparken uluslararası hukuka uygun olarak diğer devletleri de bilgilendirerek, tüm diplomatik ilişkileri de bir yandan devam ettirerek operasyon gerçekleştiriyor. Bunda milletimiz desteği var. Mazlum ve mağdur; dünyadaki bütün devletler ve milletlerin de desteği olduğunu düşünüyoruz. Bu diplomatik ilişkiler devam ettiği sürece farklı ülkelerden de destek mesajlarını alıyoruz" diye konuştu.

170 sözde aydının gönderdiği bildiri ile ilgili de konuşan Gözgeç, "Öncelikle bu bildirinin dili çok önemli. Adeta terör örgütlerinin ve onların uzantısının diliyle yazılmış bir metin. Burada bir savaş yok. Teröristlerle mücadele var. O bölge teröristlerden temizleninceye kadar bu operasyon devam edecek. Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik girişim yok. Bu operasyon tamamen terörle mücadele. Sözde aydınlar kendi halkına bu kadar yabancı, kendi milletine bu kadar üsten bakan adeta yabancılaşmış. Böyle bildiri yayınlamak yerine PKK, PYD, YPG bugüne kadar terörist faaliyetler yaparken bu sözde aydınların bir araya gelip, o terör örgütlerine yönelik bir bildiri yayınlaması gerekirdi. Ayrıca terör örgütleriyle aralarına mesafe koyamayan partiler ve kuruluşlara bir bildiri yayınlamasını beklerdik. Milletimiz yek vücut olmuşken, böyle bir operasyona destek verirken ve bu operasyon tamamen terörle mücadele kapsamındayken; sözde aydınların böyle bir bildiri yayınlaması en basit ifadeyle kendi halkına, kendi milletine yabancılaşmadır. Daha ağır bir ifadeyle de hainliktir diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyareti ile alakalı verilen mesajın alındığına dikkat çeken Gözgeç, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızın ziyareti hem bir mitingdi, hem de kadın kolları kongresine katılımdı. Kadınlara verdiği değeri de gösteriyordu. Cumhurbaşkanımızın verdiği mesajdaki gibi Bursa'mızın şaha kalkması için durmak, uyumak bize haram. Bu mesajı aldık. Tüm teşkilatlarımızla birlikte 2019'a daha çalışarak, hız,ı büyük hedefler koyarak Bursa'mızı daha güzel günlere ulaştıracağız." (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.