SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'daki dahi çocuğa Rusya engeli!

3 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçarak Bursa'ya yerleşen müzik dehası 17 yaşındaki Tambi Cimuk, Rusya'nın vize vermemesi nedeniyle müzik yarış

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2016 16:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'daki dahi çocuğa Rusya engeli!
3 yıl önce Suriye'deki savaştan kaçarak Bursa'ya yerleşen müzik dehası 17 yaşındaki Tambi Cimuk, Rusya'nın vize vermemesi nedeniyle müzik yarışmasına katılamayacak.
 

 

Suriye'nin başkenti Şam'da yaşayan Tambi Cimuk, 3 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak 4 kişilik ailesiyle Bursa'ya yerleşti. Piyano eğitim almak için başvurduğu Bursa'daki Akademix Güzel Sanatlar Merkezi'nde müzik dahisi olduğu ortaya çıkan Tambi Cimuk, geçen bir yıl içinde ABD, Rusya, Bulgaristan, İspanya, İsveç ve Almanya'daki toplam 7 yarışmanın 5'inde birincilik, 1 ikincilik ve 1 de beşincilik elde etti. Geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle Türk vatandaşlığına alınıp, bir gecede pasaport çıkarılan Tambi Cimuk, gittiği St Petersburg'daki yarışmada 5'inci oldu. Bu yıl 5- 10 Ocak tarihleri arasında St Petersburg'ta yapılacak Savshinsky Music Competition'a hazırlanan Tambi, vize engeli ile karşılaştı.

"DÜNYA BARIŞI DERECELERİMDEN ÖNEMLİ"
Tambi Cimuk da, "St Petersburg yarışması dünyanın sonu değil. Hep söylüyorum 'barış dolu bir dünyada piyano çalmak istiyorum.' Dünya barışı benim alacağım derecelerden çok daha önemli" diye konuştu. Tambi Cimuk'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 22 Aralık'ta Bursa'da Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği gecede piyano hediye edilmişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.