SON DAKİKA
Hava Durumu

Bütün milleti sandığa taşımanın anlamı yok

Gül, anayasa değişikliğinin herhangi bir içeriği olmadığını, sadece tarihle ilgili bir değişiklik yapıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bütün milleti sandığa taşımanın anlamı yok
Gül, anayasa değişikliğinin herhangi bir içeriği olmadığını, sadece tarihle ilgili bir değişiklik yapıldığını belirtti.


Cumhurbaşkanı Apdullah Gül, yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını öngören Anayasa değişikliğine ilişkin düzenlemeyi bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade etmesiyle ilgili açıklama yaptı. Gül, "İçeriği olmayan bir anayasa değişikliği ile ilgili bütün milleti sandık başına taşımanın hiçbir anlamı olmadığı kanaatine vardığım için geri gönderdim" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TED Üniversitesi'nin açılış töreninin ardından yerleşkeden ayrılışında gazetecilerin yerel seçimlerin öne alınmasına ilişkin anayasa değişikliği düzenlemesini TBMM'ye iade etmesi ile ilgili soruyu yanıtladı.

Anayasa değişikliğinin herhangi bir içeriği olmadığını, sadece tarihle ilgili bir değişiklik yapıldığını belirten Gül, şunları kaydetti:

''Kış gününde sadece bundan dolayı bütün milleti, herkesi sandık başına taşımanın bir anlamının olmadığını zaten herkes görüyor. Dolayısıyla herhalde halkın da herkesin de beklediği şey buydu. Onun için Meclis'e tekrar gönderdim. Artık TBMM'nin, siyasi partilerin bileceği bir şey, yeni bir tarih veyahutta üstünde ısrar ederler mi? Onların bileceği bir şey. Ama içeriği olmayan bir anayasa değişikliği ile ilgili bütün milleti sandık başına taşımanın hiçbir anlamı olmadığı kanaatine vardığım için geri gönderdim.''

Gül, bir basın mensubunun ''ABD Büyükelçisi 'Biz istihbaratın ötesinde bir şeyler yapalım' dedi'' sözlerine ''Onlara ben yorum yapacak değilim'' yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.