SON DAKİKA
Hava Durumu

'Çatı aday İhsanoğlu'nu değil, 'Çakı aday' Başbakan Erdoğan'ı destekliyorum'

Afyonkarahisar’da Millet Partili (MP) Büyükkalecik Belde Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin Ekmel

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2014 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2014 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Çatı aday İhsanoğlu'nu değil, 'Çakı aday' Başbakan Erdoğan'ı destekliyorum'
Afyonkarahisar’da Millet Partili (MP) Büyükkalecik Belde Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklemesini gerekçe göstererek, istifa kararı aldığını açıkladı.

Çıngırak, "Çatı aday İhsanoğlu’nu değil, AK Parti’nin ‘çakı adayı’ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyorum" derken; parti yetkilileri, "Biz henüz cumhurbaşkanlığı konusunda karar almadık, onun partisinden haberi yok” şeklinde açıklama geldi. Millet Partisi’nin (MP) Türkiye’deki tek belediye başkanı olan Büyükkalecik Belde Belediye Başkanı Mustafa Çıngırak, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden ‘çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararı alması üzerine Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte partisinden istifa ettiğini açıkladı. 30 Mart yerel seçimlerinin ardından MP’ye Türkiye’de tek belediye başkanlığını kazandıran Mustafa Çıngırak, istifa gerekçesinde partisi ile cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda fikir ayrılığına düştüğünü kaydetti.

Çıngırak, kendisinin ve Belediye Meclis üyelerinin Çatı Aday İhsanoğlu’nu değil, AK Parti’nin adayı ‘Çakı Aday’ Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı desteklediklerini söyledi. Çıngırak istifası ile ilgili şunları söyledi:
“30 Mart yerel seçimlerinden siyasi hayatıma AK Parti’de başladım. Adaylık sürecinde yapılan temayül yoklamalarında 1’nci olmama rağmen AK Parti’den aday gösterilmedim. Akabinde MP’den Büyükkalecik Belediye Başkan Adayı oldum ve seçimleri kazandım. Ama bizi şahısların hatası Recep Tayyip Erdoğan sevgisinden soğutamazdı ve öyle de oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden partimiz ile fikir ayrılığına düştük. Biz koyu bir AK Partili ve Erdoğan hayranı olduğumuz her fırsatta dile getiriyoruz. Gerek şahsım, gerekse de Belediye Meclis üyelerimiz Erdoğan’ı canı gönülden seviyor ve destekliyoruz. Bizler Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Çatı Adayı değil, Çakı Aday Erdoğan’ı destekliyoruz. Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının hayırlı olmasını ve onun destekçisi olduğumuz belirtmek isterim.”

“CUMHURBAŞKANLIĞI KONUSUNDA KARARIMIZI 5 TEMMUZ'DA VERECEĞİZ”

İstifa kararı üzerine bir açıklama yapan MP Afyonkarahisar İl Başkanı Selahattin Genç ise, olanlara bir anlam veremediğini, çünkü kendilerinin henüz Cumhurbaşkanlığı konusunda herhangi bir karar almadıklarını söyledi. Çıngırak’ın seçimlerde kendilerini kullandıklarını ve istifa gerekçesinin bir izahının olmadığını kaydeden Başkan Genç, “Bizim Cumhurbaşkanlığı konusunda kime destek vereceğimiz henüz kesinleşmedi. Biz şuanda çatıcılara küskünüz. Ayın 5’inde kime destek vereceğimiz konusunda Ankara’da bir toplantı yapılacak, orada karar vereceğiz. Çıngırak, zaten gönüllü gelmedi bize, böyle olunca da bir fırsat bulup kaçmaya çalıştı. Bahanesi de bu. Halbuki biz öyle bir açıklama yapmadık. Bizim adayımızı belli değil, bekli de boykot edeceğiz seçimleri. Mustafa Çıngırak’ın partiden haberi yok. Niyeti belliymiş bizi kullandı” diye konuştu.
Öte yandan, Başkan Çıngırak ve beraberindeki Belediye Meclis üyelerinin partilerinden istifa etmesi ile MP’nin Türkiye’de kazandığı tek belediye başkanlığı da elinden gitmiş oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.