SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu: 'Hatayı kabul etmek erdemdir'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin de YPG’nin güvenilmez olduğunu söylemesinden memnun olduk" dedi.  

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2016 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2016 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çavuşoğlu: 'Hatayı kabul etmek erdemdir'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin de YPG’nin güvenilmez olduğunu söylemesinden memnun olduk" dedi.
 

 

Eski Tiflis Belediye Sarayı’nda yapılan Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'nın ortak bildirisinin imzalanmasının ardından mevkidaşlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, Ankara’daki terör saldırısında 28 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 80’den fazla kişinin yaralandığını hatırlattı. Çavuşoğlu, “Elimizdeki bulgular bu vahşi saldırının PKK, PYD bağlantılı kişilerce gerçekleştirildiğini ortaya koyuyor. Esasen biz öteden beri YPG, PYD ve PKK arasında farkın olmadığını söyleyegeldik ve bunun da uluslararası camia tarafından iyi anlaşılması gerektiğini vurguladık” diye konuştu.




"HATADAN DÖNÜLMELİ"

Çavuşoğlu, basın toplantısının soru cevap bölümünde kendisine Ankara’daki terör saldırısı sonrasında diğer ülkelerin YPG’ye yönelik tutumlarının değişip değişmediğinin sorulması üzerine, "DAEŞ terörü ile mücadele etmek için YPG gibi terör örgütlerine sığınmak her şeyden önce acizliğin göstergesidir. ‘Uluslararası örgütler, NATO, koalisyonun içindeki 65 ülke bir terör örgütünü olan DAEŞ’le mücadele edemiyoruz. O yüzden 'Umudumuzu başka bir terör örgütü olan YPG’ye bağlıyoruz.’ Bu acizliktir, çok büyük bir yanlışlıktır. Bu hatadan herkesin bir an önce dönmesi gerekiyor. Özellikle müttefikimiz olan ABD’nin bu hatadan bir an önce dönmesi gerekiyor. Hatayı kabul etmek erdemdir.” ifadelerini kullandı.




"ÖNEMLİ BİR GELİŞME"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile dün telefonda görüştüklerini hatırlatan Çavuşoğlu, “Kendisinin de YPG’nin güvenilmez olduğunu söylemesinden memnun olduk. Sonuçta Amerika’dan da her ne kadar çelişkili açıklamalar gelse de bu konuyu anlamaya başlaması önemli bir gelişmedir” dedi. ABD tarafından yapılan bazı açıklamaların “çelişkili ve karmaşık” olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “ABD gibi bir ülkenin teröre ve terör örgütlerine bakışı çok net olmalıdır. Bunu ABD’li müttefiklerimize çok açık şekilde söylüyoruz. En azından John Kerry’den dün YPG konusundaki fikirlerinin kısmen de olsa değiştiğini duymak biz mutlu etti” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.