SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu: 'Rusya'nın derdi DAEŞ değil!'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Suriye'de İdlib şehir merkezine düzenlendiği hava saldırılarını şiddetle kınadı. &n

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2015 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çavuşoğlu: 'Rusya'nın derdi DAEŞ değil!'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Suriye'de İdlib şehir merkezine düzenlendiği hava saldırılarını şiddetle kınadı.
 

 

Bakan Çavuşoğlu açıklamasında: "Dünkü saldırıda ölen ve yaralanan Suriyelilerin hepsi sivildi. Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz pazar günü Şam yakınlarında Doğu Guta’da bir pazar yerine yapılan saldırıda hayatını kaybeden 65 ve yaralanan 120 Suriyelinin büyük kısmı da sivildi. Bu insanlık adına utanç verici bir durumdur. Rusya, 30 Eylül 2015'te Suriye'ye girdiğinden beri büyük çoğunlukla ılımlı muhalifleri hedef alıyor. Sivil yerleşim birimleri de artan oranda bu saldırılardan nasibini alıyor. Rusya, Suriye'ye DAEŞ'le mücadele kisvesi altında girdi. Rusya bu süre zarfında 4 bine yakın hava saldırısı düzenledi. Bunların yaklaşık yüzde 91'i muhalifleri hedef aldı. Muhaliflere saldırılar sonucunda DAEŞ daha da güçlendi. Rusya'nın derdi DAEŞ değildir. Rusya, Suriye'yi tekrar Esed'e teslim etme hayalperestliği içindedir ve bu amacına ulaşmak için muhalifler olsun siviller olsun Suriyelileri öldürmektedir. Rusya'nın operasyonları sonucu ölen sivil sayısı 600'ün üzerindedir. Bazı kuruluşlar bu rakamın 800 civarında olduğunu belirtmektedir. Bu sayının 150'den fazlasının çocuk olduğunu tüm dünyanın bilmesini istiyoruz." dedi.

 
"RUSYA SURİYE HALKINI KARŞISINA ALMIŞTIR"
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçen hafta Suriye'ye ilişkin aldığı siyasi kararın hatırlatıldığı açıklama, şöyle son buldu: "Bu kararın daha mürekkebi bile kurumadan, Rusya'nın sivilleri bombalaması, en hafif deyimle samimiyetsizliktir. Uluslararası kamuoyunu kaale almamaktır. Uluslararası toplum içinde DAEŞ'le mücadelenin bu şekilde yürütüleceğine inanan herhangi bir ülke olduğunu düşünemiyorum. Rusya'nın siviller ve ılımlı muhalifleri hedef almaktan bir an önce vazgeçmesi gerekiyor. Aksi takdirde Suriye ihtilafı daha yıllarca sürecektir. Terör bitmeyecektir. Rusya artık kendisini ihtilafın bir tarafı haline getirmiş ve Suriye halkını karşısına almıştır. Suriyeliler dirayetli bir halktır. Bu şiddetin ve bu baskının üstesinden şüphesiz geleceklerdir. Biz de bu haklı mücadelelerinde Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.