SON DAKİKA
Hava Durumu

Çavuşoğlu'na doğduğu köyde coşkulu karşılama

 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yunanistan'da doğduğu köyde büyük bir coşkuyla karşılandı. Başbakan Yardımcısı Ha

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2017 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2017 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çavuşoğlu'na doğduğu köyde coşkulu karşılama
 Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Yunanistan'da doğduğu köyde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Batı Trakya’nın dağlık bölgelerinde yer alan, tarihi köyleri Ketenlik ve Şahin’de büyük coşkuyla karşılandı. İlk olarak İskeçe’nin Ketenlik Köyü’ne giden Çavuşoğlu Ketenlik Köyü Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Çavuşoğlu alandakilere "Sizlere Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdim" diye seslendi. Meydandakiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini alkışlarla ve hep bir ağızdan "Erdoğan, Erdoğan" şeklinde tezahürat yaptı. Köy meydanında bulunan bir binanın balkonundakiler tarafından "Reis-i Cumhur'u Balkan çayına bekliyoruz", "dünya Müslümanlarının umudu reis-i Cumhur Recep Tayyip Erdoğan'ı Ketenlik Köyüne Davet ediyoruz" yazılı pankartlar açıldı. Çavuşoğlu, meydanda toplanan soydaşlardan geleceğe umutla bakmalarını, asla ümitsizliğe ve yeise kapılmamalarını istedi. Konuşmasının ardından köy meydanındaki soydaşlarla sohbet ederek, rengarenk yerel kıyafetler giyen çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Meydanda toplananlar büyük ilgi gösterdikleri Çavuşoğlu’na sevgi gösterilerinde bulundu.

Doğduğu köyde büyük coşku

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, daha sonra Şahin köyüne geçti. Burada da çevre köylerden toplanan Türklerden oluşan büyük bir kalabalık tarafından coşkuyla karşılandı. Çavuşoğlu Batı Trakya ziyaretinin son bölümünde kendisinin de doğduğu ve çocukluğunu geçirdiği köyü olan Delinasufköy’ü ziyaret etti. Burada köylüleri tarafından sevgi gösterileri ve meşalelerle karşılanan Çavuşoğlu, köylülere hitap etti. "Küçük yaşta yetim kaldım, öksüz kaldım" diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi: "Geldim bu köyümde sizler, arkadaşlarım hiç bir zaman için burada bana yalnızlığı yetimliği hissettirmediler. Size her zaman minnettarım. Hepinizden Allah razı olsun." Çavuşoğlu ziyaretleri tamamlamasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Batı Trakya ziyaretlerimizi tamamlasak da gönlümüz kardeşlerimizde kaldı. Her daim onlarla biriz, beraberiz” şeklinde konuştu.
Çavuşoğlu’nun Batı Trakya ziyaretinde, AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de yer aldı. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.